Λάτσιο - Αταλάντα 0-0: Αποδεκατισμένοι αλλά «όρθιοι» οι Μπεργκαμάσκι στη Ρώμη (vid)

Λάτσιο - Αταλάντα 0-0: Αποδεκατισμένοι αλλά «όρθιοι» οι Μπεργκαμάσκι στη Ρώμη (vid)

bet365

Η Αταλάντα των εννέα απουσιών έφυγε με τον βαθμό από το «Ολίμπικο» κόντρα στη Λάτσιο (0-0), σε ένα αδιάφορο παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα. Τετράδα αλλά στο -10 από την κορυφή η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League.

Τα προβλήματα τραυματισμών πλήττουν τελευταία την Αταλάντα (Ζαπάτα, Πάσαλιτς, Μουριέλ, Μαλινόφσκι, Χάτεμπουρ, Γκόσενς, Ντε Ρόον, Κόοπμεϊνερς και ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς που έπεσε ξανά στη δίνη της κατάθλιψης), η οποία έχει αναγκαστεί να βάλει «φρένο» στην αλεγρία και να παίζει περισσότερο για το αποτέλεσμα. Το έκανε κόντρα στην πρωτοπόρο Ίντερ και η συνταγή απέδωσε (0-0), το έκανε και κόντρα στη Λάτσιο, παίρνοντας ακόμα έναν βαθμό με το ίδιο σκορ (0-0) στο άδειο από φάσεις και συγκινήσεις ματς του «Ολίμπικο».

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League (17/2) απέτυχε να σκοράρει για τρίτο από τα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια στη Serie A. Και με τόσες απουσίες, ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι πρέπει να αισθάνεται μάλλον ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η ομάδα του κράτησε επίσης καθαρό το παθητικό της για τρίτο σερί ματς. Πολύ περισσότερο, γιατί δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να απειλήσει ιδιαίτερα, με τη μεγαλύτερη στιγμή στο ματς να καταγράφεται στο 64’ όταν το πολύ καλό σουτ του Τζακάνι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, η Αταλάντα είχε τη δική της πιο αξιόλογη στιγμή με ένα σουτ του Μίραντσουκ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο έξω.

Από εκεί και πέρα, «άνοστο» παιχνίδι στην πρωτεύουσα, το δεύτερο χειρότερο πρώτο ημίχρονο από άποψη παραγωγικότητας στο φετινό Campionato (μόλις τέσσερις τελικές και για τις δύο ομάδες) και η Dea παραμένει στην τετράδα (43 β.), αλλά απομακρύνεται από την κορυφή (-10 από την Ίντερ). Ακολουθούν τέσσερις σερί αναμετρήσεις στο Μπέργκαμο, Κάλιαρι για το πρωτάθλημα, Φιορεντίνα για το Coppa Italia και το ντέρμπι με τη Γιουβέντους πριν από την πρώτη «μάχη» με τους Ερυθρόλευκους.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Τζαπακόστα, Φρόιλερ, Σκαλβίνι (61’ Μέλε), Πετσέλα, Πεσίνα (85’ Σιντιμπέ), Μίραντσουκ (71’ Τολόι), Πίκολι (85’ Ντε Νιπότι)

 

SERIE A Τελευταία Νέα