Βενέτσια – Μίλαν 0-3: «Ροσονέρι» φουλ για Scudetto (vids)

Κώστας Τόπας
Βενέτσια – Μίλαν 0-3: «Ροσονέρι» φουλ για Scudetto (vids)

bet365

Η Μίλαν επικράτησε με 3-0 της «νεοφώτιστης» Βενέτσια, πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του Scudetto.

Οι «ροσονέρι» κατάφεραν να κατακτήσουν ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο, μετά τις νίκες επί των Έμπολι (2-4) και Ρόμα (3-1), αυτή τη φορά κόντρα στη «νεοφώτιστη» Βενέτσια. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 48 βαθμούς αλλά και δύο ματς περισσότερα από την δεύτερη Ίντερ, η οποία βρίσκεται στο -2.

Από πολύ νωρίς στο ματς η Μίλαν μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Τέο Ερναντές με ωραία μπαλιά βρήκε τον Λεάο κι εκείνος έδωσε πάρε-βάλε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να την σπρώξει ο Σουηδός στα δίχτυα. Με το γκολ που πέτυχε στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο 40χρονος επιθετικός των «ροσονέρι» έφτασε τα οκτώ στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του την τρέχουσα σεζόν, ενώ παράλληλα έγραψε ιστορία καθώς η Βενέτσια έγινε η 80η ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που πέφτει «θύμα» του Ζλάταν. Ενα επίτευγμα το οποίο έχει καταφέρει μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο όσες φορές επιχείρησαν να απειλήσουν έπεφταν στον Μενιάν. Από την πλευρά της η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Τέο Ερναντές και Λεάο προσπάθησε να «κλειδώσει» το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη η Μίλαν ξεκίνησε ξανά με γκολ από τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένο στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τέο Ερναντές έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από την πάσα του Λεάο, πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ρομέρο για το 0-2.

Ο Σβόμποντα σταμάτησε το σουτ του Ερναντές με το χέρι στην μικρή περιοχή κι έτσι ο ρέφερι αφού πρώτα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Βενέτσια, στη συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα. Ετσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Ερναντές ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι κι ευστόχησε για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τους «ροσονέρι».

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα με τη Μίλαν να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα να «σκαρφαλώνει» στην κορυφή και να αφήνει δύο βαθμούς πίσω την συμπολίτισσα Ίντερ.

Βενέτσια: Ρομέρο, Μαζόσο, Σβομπόντα, Σεσαρόνι, Χαπς, Κουίσανς (60’ Κρινγκόζ), Αμπαντού, Μπούσιο (79’ Φιορντίλινιο), Αραμού (60’ Τζόνσεν), Ανρί (61’ Κιγίν), Ορέκεκε (88’ Μζάρκσον)

Μίλαν: Μενιάν, Φλορέντζι (88’ Στάνγκα), Καλουλού, Γκάμπια, Ερναντές, Τονάλι, Μπακαγιόκο, Ντίας (73’ Μαλντίνι) Σαλεμάκερς (46’ Μεσίας), Λεάο (62’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς (73’ Ζιρού)

 

SERIE A Τελευταία Νέα