"One Captain": Η αληθινή ιστορία για την απόσυρση του Τότι από την ενεργό δράση (vid)

"One Captain": Η αληθινή ιστορία για την απόσυρση του Τότι από την ενεργό δράση (vid)

Κάτια Πετροπούλου
"One Captain": Η αληθινή ιστορία για την απόσυρση του Τότι από την ενεργό δράση (vid)
Συγκλονιστικό. Έντονο. Καθηλωτικό. Αν είσαι fan του Φραντσέσκο Τότι, τότε δεν πρέπει να χάσεις το "One Captain".

Ο ρομαντισμός είναι από τα στοιχεία που μας αρέσουν περισσότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα. Κι ένα από τα ονόματα που μας έρχονται πρώτα - πρώτα στο μυαλό, όταν ακούμε αυτή τη λέξη, είναι αυτό του Φραντσέσκο Τότι.

Ο παίκτης που συνδέθηκε όσο κανένας με τη Ρόμα και που έγινε αγαπητός από τους φιλάθλους της ομάδας του - και όχι μόνο - για την «αιώνια πίστη» του σε αυτή.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της «στρογγυλής θεάς» αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να βάλει τους τίτλους τέλους σε μια υπέροχη, αλλά συνάμα και δύσκολη, καριέρα, ειδικά στα τελειώματά της.

Στις 28 Μαΐου εκείνου του έτους «λύγισαν» και τα τσιμέντα στο "Olimpico" και τα δακρυσμένα μάτια του Τότι τα έλεγαν όλα. «Δυστυχώς, η στιγμή που δεν ήθελα ποτέ να φτάσει, είναι εδώ».

Ο «Αυτοκράτορας» της Ρόμα, μετά από 786 ματς, 307 γκολ, ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα Ιταλίας και δύο Supercoppa, είπε το «αντίο» του μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο. 28 χρόνια καριέρας με το έμβλημα των «τζιαλορόσι» στο στήθος έγιναν αναμνήσεις, κι ειδικά οι τελευταίες δύο σεζόν έγιναν η αφορμή για τη δημιουργία της σειράς "One Captain" ("Speravo de morì prima" στα ιταλικά), που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

One Captain

Μέσα σε 6 επεισόδια, η σειρά πραγματεύεται την αληθινή και ανθρώπινη πλευρά και στάση του Τότι σε συνάρτηση με όλα όσα συνέβαιναν γύρω του, όπως οι «μάχες» που έδωσε με τον εαυτό του και τον χρόνο, αλλά και με το γεγονός ότι δεν ήταν πια αναντικατάστατος. Στο προσκήνιο έρχονται και οι σχέσεις του με τον προπονητή, Λουτσιάνο Σπαλέτι, τον άνθρωπο που τον ώθησε σε ένα αναπάντεχο «αντίο». Όλα «ζωντανεύουν» μπροστά στην οθόνη και μας βάζουν στα ενδότερα.

Η σειρά - που είναι βασισμένη στo βιβλίο "Un Capitano" που έγραψε ο ίδιος μαζί με τον δημοσιογράφο Πάολο Κοντό - πλαισιώνεται από αρχειακό υλικό, με έντονες προσωπικές στιγμές του σπουδαίου «10αριού» των γηπέδων, που θα φημίζεται πάντα για το γεγονός ότι ήταν πιστός στις δυο μεγαλύτερες αγάπες της ζωής του: το ποδόσφαιρο και τη Ρώμη. Στον ρόλο του Φραντσέσκο Τότι, η «αποκάλυψη» που ακούει στο όνομα Πιέτρο Καστελίτο.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV, COSMOTE TV PLUS, και είναι ό,τι πρέπει για το binge-watching του Σαββατοκύριακου!

Μάθε εδώ περισσότερα για τις σειρές της COSMOTE TV

 

SERIE A Τελευταία Νέα