Λυκογιάννης: Ο άνθρωπος που κράτησε την Κάλιαρι στην Serie A

Gazzetta team
Λυκογιάννης: Ο άνθρωπος που κράτησε την Κάλιαρι στην Serie A

bet365

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης τα «έσπασε» ξανά στην Ιταλία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μία ενδεκάδα από άγνωστες πτυχές στην καριέρα του 27χρονου διεθνή και της ζωής του στην Ιταλία.

Τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια, στις 13/5/2018, ο Μπάμπης Λυκογιάννης άρχισε να αναπτύσσει ιδιαίτερη σχέση με τους φίλους της Κάλιαρι. Ήταν εκείνος που με σέντρα-ασίστ στον Παβολέτι βοήθησε την ομάδα του να περάσει με νίκη 1-0 επί της Φιορεντίνα από το «Αρτέμιο Φράνκι» και να διασφαλίσει την παραμονή της στη Serie A.

Αφού μεσολάβησαν δύο σχετικά πιο «ήσυχες» σεζόν στη Σαρδηνία, η ιστορία επαναλήφθηκε φέτος. Το καμάρι της πόλης κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό, η ομάδα έμεινε κολλημένη στη 18η θέση επί τρεις μήνες, μέχρι που εμφανίστηκε ξανά ως «από μηχανής Θεός» ο Έλληνας αριστερός μπακ να σώσει την παρτίδα. Ο Λυκογιάννης άνοιξε το σκορ στο 3-2 επί της Ρόμα (25/4) και δύο εβδομάδες μετά πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο 52ο δευτερόλεπτο του «τελικού» με τη Μπενεβέντο, όπου η Κάλιαρι επικράτησε 3-1. Τελικά η παραμονή «κλείδωσε» ουσιαστικά και πάλι σε ματς με τη Φιορεντίνα (0-0), αφού τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών ήταν ευνοϊκά και το φινάλε δεν εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Ο Λυκογιάννης συμπληρώνει 3,5 χρόνια στον ιταλικό νότο, έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα και εντελώς αθόρυβα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού την τελευταία δεκαετία.

Μάνατζέρ του είναι ο Θεόφιλος Καρασαββίδης που τον έχει από παιδί. Από τότε που «καθάριζε» τα final four των πρωταθλημάτων Κ17 με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ως επιθετικός! Με την υποστήριξη του αγγλικού γραφείου World In Motion, ο Καρασαββίδης έφερε στην Ελλάδα αυστριακούς scout όταν ακόμα ο Λυκογιάννης αγωνιζόταν ως δανεικός στον Εργοτέλη. Η μεταγραφή του στη Στουρμ Γκρατς το καλοκαίρι του 2015, έκλεισε κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Μόλις πληροφορήθηκε το ενδιαφέρον, είπε στον εκπρόσωπό του «φτιάξε βαλίτσες και φύγαμε για Αυστρία», αφού εξασφάλισε την «ελευθέρας» του από τον Ολυμπιακό.

Οι εκπληκτικές σεζόν με τη Στουρμ που για μία χρονιά ανταγωνίστηκε άμεσα την «αυτοκράτειρα» Σάλτσμπουργκ, έκαναν τον Λυκογιάννη περιζήτητο. Στο τέλος του 2017 είχε ήδη συμπληρώσει 81 ματς, 6 γκολ, 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και οι προτάσεις έφταναν «βροχή». Η επιλογή της Κάλιαρι και της Σαρδηνίας έγινε πάλι άμεσα καθώς το project τον ενθουσίασε και η τοποθεσία τον γοήτευσε. Πλέον είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «Καστέντου» και η ζωή κυλάει πανέμορφα στο «Κάστρο». Η επιδραστικότητά του φαίνεται και από τη στατιστική καθώς έχει 4 γκολ και 2 ασίστ στην εφετινή σεζόν. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τις τέσσερις φορές που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του σε τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης είναι ο πιο underrated Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό. Ίσως φταίει ότι είναι χαμηλών τόνων, δεν «γαμπρίζει», δεν επιδεικνύει τη σχέση του στα Social Media, κανείς δεν ξέρει τι αμάξι οδηγεί. Επικεντρώνεται στη δουλειά του και απολαμβάνει τη μαγευτική Σαρδηνία. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μία ενδεκάδα από άγνωστες πτυχές στην καριέρα του 27χρονου διεθνή και της ζωής του στην Ιταλία.

  1. Ο Σίνισα Γκογκιτς ως προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που του είπε «Εάν θες να κάνεις καριέρα άκουσέ με και παίξε μπακ». Σε ένα ματς της Κ19 εναντίον της Καβάλας «όργωσε» το γήπεδο από την αριστερή πτέρυγα και αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του «Γκόγκα»
  2. Πρότυπό του είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ, υποστηρίζει την Τσέλσι και φυσικά πιστεύει ότι θα είναι η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα στον τελικό του Champions League
  3. Μετά τη δεύτερη χρονιά στην Αυστρία (2016/17) ήρθε η πρόταση από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ. Ο τότε προπονητής της Στουρμ, Φρανκο Φόντα, ήταν ανένδοτος, έκλεισε την πόρτα κι έτσι ο «Λύκος» έχασε την πιθανή ευκαιρία να γίνει συμπαίκτης του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο οποίος πήγε στη Σάλτσμπουργκ ένα χρόνο μετά, το 2018.
  4. Το προσωνύμιο «βιονικός» τον ακολουθεί εδώ και μία πενταετία, επειδή από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2017 έπαιξε 46 συνεχόμενα 90λεπτα με τη Στουρμ στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα. Έλειψε από το 47ο λόγω καρτών!
  5. Από το φθινόπωρο του 2018 είχε πολλές προτάσεις καθώς το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2019. Ανάμεσα στις ομάδες που απέρριψε ήταν η Λιντς που μετείχε στο πρωτάθλημα της Championship.
  6. Το golazo που πέτυχε στο 1ο λεπτό του αγώνα-φωτιά με τη Μπενεβέντο, ήταν μια κομπίνα από κόρνερ δουλεμένη όλη την εβδομάδα στην προπόνηση από το νέο τεχνικό της Κάλιαρι, Λεονάρντο Σέμπλιτσι, ο οποίος έχει αναλάβει τους τελευταίους τρεις μήνες.
  7. Στο διάστημα της αυστηρής καραντίνας στη Ιταλία, μετά από την εξαντλητική προπόνηση, η χαλάρωση ήταν το PlayStation και το Call Of Duty Warzone, παίζοντας συνεχώς online μαζί με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν.
  8. Έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους συμπαίκτες του, περισσότερο έχει «κολλήσει» με τον Ναϊνγκολάν, το Ρουμάνο Ραζβάν Μάριν και τον Εσθονό Ράγκναρ Κλάβαν.
  9. Τα βράδια χαλαρώνει με Netflix και αγαπημένες του σειρές είναι το Casa de Papel, το Elite και το Shooter με τον Ryan Philippe
  10. Όταν θέλει να ξεφύγει καβαλάει το ηλεκτρικό του ποδήλατο για βόλτα στη μαγευτική παραλία του Poetto
  11. Θα φάει Linguini all’astice (αστακομαραρονάδα) στο Lo Scoglio, ίσως το πιο γνωστό εστιατόριο του Κάλιαρι στο εσωτερικό του οποίου δεσπόζει η φωτογραφία από επίσκεψη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Στο παραλιακό Frontemare ή στο Libarium Nostrum με την εκπληκτική θέα θα συνοδεύσει το δείπνο του με λευκό Argiolas.
 

SERIE A Τελευταία Νέα