Λάτσιο – Τζένοα 4-3: Και ρεκόρ και κυνήγι για Champions League

Λάτσιο – Τζένοα 4-3: Και ρεκόρ και κυνήγι για Champions League

bet365

Η Λάτσιο φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες, επικράτησε 4-3 της Τζένοα σε ματς με τρελό φινάλε και συνεχίζει να βρίσκεται άνετη στην 6άδα, αποσκοπώντας βέβαια στη... σφήνα για το Champions League.

Οι «λατσιάλι» αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην Τζένοα να πιστέψει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι σε αυτό το παιχνίδι, αγχώθηκαν με τα λάθη που έκαναν προς το φινάλε. Ευτυχώς για τους Ρωμαίους, δεν τα πλήρωσαν ακριβά...

Ευθύς εξ αρχής ο Τσίρο Ιμόμπιλε εμφανίστηκε απειλητικός για την εστία των Γενοβέζων, ο Ματία Περίν όσο μπορούσε αντιδρούσε κάτω απ' τα δοκάρια του, όμως, στη συμπλήρωση του ημιώρου ήρθε το πρώτο γκολ.

Ο Ραντοβάνοβιτς προσπάθησε ν' απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Κορέα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του Ιντζάγκι, για να γίνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της κατάκτησης της νίκης με τον Ιμόμπιλε να γράφει το 2-0 από την άσπρη βούλα στο 43'.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους σημειώθηκε ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την Λάτσιο που είδε τον Γκιλιόνε στα πρώτα δευτερόλεπτα να τρέχει από δεξιά και να γυρίζει προς την περιοχή, με τον Μάρουσιτς άθελά του να βρίσκει τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα των Ρωμαίων για να γίνει το σκορ 2-1! Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι δεν θα άφηναν την Τζένοα να πάρει αέρα...

Μέσα σε 8 λεπτά πέτυχαν δυο γκολ, με τον Λουίς Αλμπέρτο στο 48' να γράφει το 3-1 με υπέροχο δεξί σουτ και τον Κορέα στο 56' από απόσταση μπροστά από αρκετά σώματα να νικάει τον Περίν που έφτασε μεν στη μπάλα, αλλά την ξαναμάζεψε από τα δίχτυα του με το 4-1.

Ο πορτιέρε της Τζένοα έδειχνε σε ορισμένες περιπτώσεις να προσπαθεί να κρατήσει μόνος του το σκορ χαμηλά, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά πήγε να γίνει... ροντέο!

Στο 80' με πέναλτι ο Σκαμάκα μείωσε σε 4-2, αμέσως μετά ο Σομουρόντοφ από κλέψιμο προτού καλά – καλά οργανωθεί η Λάτσιο έκανε το 4-3, όμως, παρά το άγχος και την τρέλα που επικράτησε στο φινάλε, η Λάτσιο κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και να μην τα γκρεμίσει όλα.

Αντίθετα, το σύνολο του Μπαλαρντίνι θα συνεχίσει ν' ανησυχεί για την απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη...

 

SERIE A Τελευταία Νέα