Μοράτα: Φανερώνει την πιο ώριμη εκδοχή του (pics & vids)

Μοράτα: Φανερώνει την πιο ώριμη εκδοχή του (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μοράτα: Φανερώνει την πιο ώριμη εκδοχή του (pics & vids)

bet365

Ο Αλβάρο Μοράτα προτάσσει τα στήθη του για την Γιουβέντους τη φετινή σεζόν. Κάνει την καλύτερή του χρονιά στην Ιταλία και έχει ήδη ξεπεράσει τον ... περσινό εαυτό του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το σημαντικότερο όλων, είναι πως κόντρα στη Λάτσιο έβγαλε και την... ηγετική πτυχή του εαυτού του.

Μια ασίστ και δυο γκολ. Απόντος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι την «Γηραιά Κυρία» όταν όλα άρχισαν να στραβώνουν και η Λάτσιο είχε πάρει το προβάδισμα στο Τορίνο.

Ο Αλβάρο Μοράτα το πίστευε. Κι ας ήξερε πως ορισμένοι έχουν ξεγράψει πλέον την Γιουβέντους. Όποιες κι αν είναι οι πιθανότητες που έχει η ομάδα του Αντρέα Πίρλο για τον φετινό τίτλο, τον οποίο δείχνει πως δεν μπορεί να χάσει η Ίντερ μέσα από τα χέρια της, ο Ισπανός επιθετικός των «μπιανκονέρι» δεν θα παραδώσει τα όπλα.

Και ήδη, όσα έχει πετύχει τη φετινή σεζόν στην επιστροφή του στο Τορίνο απ' όπου είχε αποχωρήσει το 2016, αποδεικνύουν πως πλέον έχει ωριμάσει αρκετά για να... τραβήξει εκείνος το κουπί.

Διαβάστε επίσης: Γιουβέντους - Λάτσιο 3-1: «Ολοζώντανη» και χωρίς Κριστιάνο! (vid)

Ο Κριστιάνο τον χειροκρότησε γιατί... ξέρει

Μετά τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Λάτσιο αγωνίστηκε μονάχα στο τελευταίο 20λεπτο, ο Αλβάρο Μοράτα έρχεται 2ος στην λίστα των φετινών σκόρερ της Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις. Και μάλιστα, αυτό το δίδυμο έχει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους που φέτος έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στα 27 τέρματα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, τη στιγμή που ο Ισπανός συμπαίκτης του έχει φτάσει πλέον στα 16 γκολ και αυτοί είναι οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό τερμάτων για την ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε! Ο Κιέζα των 9 γκολ είναι στην 3η θέση κι από εκεί κι έπειτα πέφτουν πολύ οι αριθμοί, με τους ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι στα 5, τον Ντιμπάλα να έχει σκοράρει 3 φορές και από 2 να έχουν οι Ράμσεϊ, Ραμπιό και Μπονούτσι.

Διόλου τυχαίο και... της στιγμής ήταν το χειροκρότημα του CR7 προς τον Μοράτα μετά το γκολ της ανατροπής στο παιχνίδι με την Λάτσιο και φυσικά η αγκαλιά τους, με τον άλλοτε στράικερ της Ατλέτικο να έχει δηλώσει πως μαθαίνει πολλά από την συνύπαρξή του με τον Πορτογάλο στην ομάδα.

Ρεκόρ στην Ιταλία, πρώτος σε ασίστ

Έχοντας περάσει άλλες δυο χρονιές επί ιταλικού εδάφους, παίζοντας ξανά με τη φανέλα της Γιουβέντους από το 2014 έως και το 2016, ο Αλβάρο Μοράτα φαίνεται πως πλέον βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή του. Άλλωστε, η ηλικία των 28 ετών είναι – κατά τα φαινόμενα αλλά και κατά γενική παραδοχή – σχεδόν... ιδανική για τους ποδοσφαιριστές για το εγκεφαλικό κομμάτι αντίληψης των πραγμάτων στο άθλημα.

Το διάστημα 28-32 είναι αυτό που μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο τοπ επίπεδο να αγγίξει τις κορυφές του και ο Μοράτα ενδεχομένως να έχει βρεθεί σε αυτή τη φάση.

Με την ασίστ που έκανε για το εκπληκτικό γκολ του Ραμπιό στην προσωρινή ισοφάριση της Γιουβέντους απέναντι στην Λάτσιο, ο Ισπανός επιθετικός έφτασε τις 8 ασίστ στην φετινή Serie A, όντας ο κορυφαίος – με την ολοκλήρωση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου – στο κομμάτι του «σερβιρίσματος» των τερμάτων για τους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, έχει ατομικό ρεκόρ συμμετοχής σε 15 γκολ, με 7 δικά του και άλλα 8 στα οποία έχει κάνει την τελική πάσα. Στην ιστορία της παρουσίας του στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο μεγάλη συμβολή στα γκολ των «μπιανκονέρι», με την φετινή να είναι η 3η του χρονιά στο κλαμπ, σε δυο διαφορετικές θητείες.

«Εδώ δεν τα παρατάει κανείς, όποιος δεν πιστεύει ας μη μας βλέπει»!

Ο Αλβάρο Μοράτα έβγαλε κάτι ηγετικό με τα όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με τους Ρωμαίους. Άλλωστε, είχε κάνει τα πάντα. Είχε μια ασίστ και δυο γκολ για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 επί της Λάτσιο και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ.

Έχοντας αφουγκραστεί ένα κλίμα το οποίο κάθε άλλο παρά βοηθάει την Γιουβέντους τη δεδομένη χρονική στιγμή και γνωρίζοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του συνεχίζουν την προσπάθειά τους τόσο στην Serie A, όσο και στο Champions League όπου είναι ο τεράστιος στόχος του συλλόγου, ο Μοράτα... εξαπέλυσε «πυρά»!

«Εδώ δεν τα παρατάει κανείς! Όποιος θέλει και είναι μαζί μας, ας είναι. Όποιος δεν μας πιστεύει και δεν μας στηρίζει, ας μην μας παρακολουθεί καν. Εμείς ξέρουμε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο γήπεδο» είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Σαββατιάτικης αναμέτρησης, με τον αέρα, το σθένος και την αυτοπεποίθηση που του πρόσφερε η εμφάνισή και οι αριθμοί του.

Γκολ σε κάθε διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί για φέτος, συμμετοχή σε 26 γκολ σε όλα τα τουρνουά σε 31 παιχνίδια, με 16 τέρματα στον λογαριασμό του και σύνολο 10 ασίστ (μαζί με τις 8 στο πρωτάθλημα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα