Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1: Απόδραση στο 90' με Μουριέλ και στο -2 από τετράδα (vid)

Gazzetta team
Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1: Απόδραση στο 90' με Μουριέλ και στο -2 από τετράδα (vid)

bet365

Η Αταλάντα φλέρταρε με νέα γκέλα στο πρωτάθλημα και μάλιστα, χωρίς γκολ κόντρα στη 18η Κάλιαρι, όμως, ο Λουίς Μουριέλ έδωσε τη λύση στο 90’ με γκολάρα και την έστειλε στο -2 από την τέταρτη Γιουβέντους. Νίκη και για τη Σαμπντόρια με ιστορικό Κουαλιαρέλα.

Περίμενε καιρό ένα στραβοπάτημα από τις ομάδες της πρώτης τετράδας για να πλησιάσει σε απόσταση βολής. Και τώρα που αυτό έγινε, με τη Γιουβέντους να χάνει από τη Νάπολι, η Αταλάντα παραλίγο να το πετάξει στα σκουπίδια, φλερτάροντας με κατάλευξη ισοπαλία στην έδρα της 18ης Κάλιαρι του Μπάμπη Λυκογιάννη. Ωστόσο, ο Λουίς Μουριέλ ήξερε τον δρόμο προς την απόδραση και τον έδειξε με μια φοβερή, λάτιν γκολάρα, στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αφού απέφυγε με μία ντρίμπλα δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και «πυροβόλησε» τον Κράνιο, υπογράφοντας το τελικό 0-1 με το 13ο γκολ του στη φετινή σεζόν (5ος σκόρερ, μόνο πίσω από Κριστιάνο, Ιμόμπιλε, Λουκάκου και Ιμπραΐμοβιτς). Έτσι, οι Μπεργκαμάσκι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και μείωσαν στο -2 από τους Μπιανκονέρι, αν και μεσολαβούν ενδιάμεσα Νάπολι-Λάτσιο με ματς λιγότερο.

«Κλείδωσε» παραμονή η Σαμπντόρια με ιστορικό Κουαλιαρέλα

Αν είχε αποκτήσει ήδη ασφαλή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, η Σαμπντόρια απομακρύνθηκε οριστικά, όπως φαίνεται, από τα σενάρια παραμονής, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 2-1. Οι Μπλουτσερκιάτι προηγήθηκαν με τον Μπαλντέ Κεϊτά (4ο γκολ στο 2021) στο 31’, οι Βιόλα απάντησαν με τον Βλάοβιτς άμεσα (37’), όμως, το τρίποντο κατέληξε στα χέρια των Γενοβέζων, με σφραγίδα του Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Ο βετεράνος στράικερ έγραψε το 2-1 στο 71’ από ασίστ του Καντρέβα και έπιασε τον Αντριάνο Μπασέτο στη 2η θέση των σκόρερ της Σαμπ στη Serie A με 92 γκολ! Πρώτος παραμένει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με 132. Έτσι, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αποσχίστηκε στο +15 από τη 18η θέση και σιγά-σιγά φτάνει στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής.

 

SERIE A Τελευταία Νέα