Πίρλο: «Ο Κόντε είναι ο λόγος που έγινα προπονητής»

Gazzetta team
Πίρλο: «Ο Κόντε είναι ο λόγος που έγινα προπονητής»

bet365

Λίγες ώρες πριν από το «Derby D’ Italia», ο Αντρέα Πίρλο έπλεξε το εγκώμιο για τον τεχνικό της Ίντερ, Αντόνιο Κόντε, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον πρώτο άνθρωπο που τον ενέπνευσε να γίνει προπονητής.

Συνυπήρξαν για τρία χρόνια σε ρόλο παίκτη-προπονητή. Από το 2011, όταν άφησε τη Μίλαν και υπέγραψε ως ελεύθερος στη Γιουβέντους μέχρι το 2014, ο Αντρέα Πίρλο έγραψε ιστορία με τα Μπιανκονέρι υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε και η σχέση τους παραμένει ιδανική, ακόμη κι αν τώρα κάθονται σε αντίπαλους πάγκους.

Η Γιουβέντους φιλοξενείται από την Ίντερ στο Derby D' Italia (17/1, 21:45) και ο «μαθητής», Πίρλο συναντά τον δάσκαλό του, ο οποίος ήταν ουσιαστικά και ο λόγος που ο 40χρονος αποφάσισε να στραφεί στην προπονητική.

«Έχουμε πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και γι’ αυτό μάλλον τα πηγαίναμε πάντα τόσο καλά. Μιλήσαμε πράγματι πριν ξεκινήσει η σεζόν, διατηρούμε τον σεβασμό και την αγάπη ο ένας για τον άλλον. Ο Κόντε έγραψε ιστορία στη Γιουβέντους και εγώ έμαθα πολλά από εκείνον, κάτι για το οποίο θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που με έκανε να θέλω να γίνω προπονητής. Στο ντέρμπι, όμως, θα είμαστε αντίπαλοι σε διαφορετικούς πάγκους».

 

SERIE A Τελευταία Νέα