Υφυπουργός Υγείας Ιταλίας: «Η Serie A πρέπει να διακοπεί»

Gazzetta team
Υφυπουργός Υγείας Ιταλίας: «Η Serie A πρέπει να διακοπεί»

bet365

Άμεσο «λουκέτο» στη Serie A εισηγήθηκε η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, για να αντιμετωπιστεί η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Την άμεση διακοπή της Serie A, μετά τα 14 κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν στη Τζένοα, ζήτησε με δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Τζάμπα.

«Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, τα (σ.σ. υγειονομικά) πρωτόκολλα μιλούν από μόνα τους. Όταν υπάρχει ένας τόσο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να σταματήσει. Οι θετικοί δεν μπορούν να παίξουν και ενδέχεται να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν μας πιέζει κανείς» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Τζάμπα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η άποψη που εξέφρασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι απηχεί τις κυβερνητικές θέσεις. Μόλις χθες ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, εξέφρασε μεν την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό ομαδικής μόλυνσης στην Τζένοα, τόνισε όμως ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη διακοπή.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται στο μεταξύ τα αποτελέσματα των ελέγχων, στους οποίους υποβλήθηκαν χθες (29/9) οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι, της ομάδας δηλαδή που αντιμετώπισε την περασμένη Κυριακή (27/9) την Τζένοα. Αν υπάρξουν θετικά κρούσματα στους «παρτενοπέι», η κατάσταση δυσκολεύει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο της λίγκας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της Τζένοα να αναβληθεί το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (3/10) με την Τορίνο. Τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και η ιταλική ομοσπονδία προσανατολίζονται να υιοθετήσουν τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, δηλαδή τη διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων ο ένας απαραίτητα τερματοφύλακας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα