Κορονοϊός – Serie A: Οριστική η απόφαση για επανέναρξη, πλέι οφ σε περίπτωση νέας διακοπής

Gazzetta team
Κορονοϊός – Serie A: Οριστική η απόφαση για επανέναρξη, πλέι οφ σε περίπτωση νέας διακοπής

bet365

Η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε την επανέναρξη των τριών πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών, όχι όμως και της τέταρτης. Η νέα σεζόν θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ιταλική ομοσπονδία το πήρε (οριστικά) απόφαση: Η Serie A θα επαναρχίσει, όπως άλλωστε και η Serie B με την Serie C (δεύτερη και τρίτη κατηγορία αντίστοιχα), όχι όμως και η Serie D (τέταρτη κατηγορία).

Το ομοσπονδιακό συμβούλιο που έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη (20/5) με την συμμετοχή του προέδρου της ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, του ομολόγου του στην Serie A Πάολο Νταλ Πίνο και των προέδρων Serie Β και Serie C, αποφάσισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα, ει δυνατόν μέχρι τις 20 Αυγούστου, με την σεζόν να επιμηκύνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου, ώστε να ολοκληρωθεί και το Κύπελλο.

Στόχος της Serie A είναι να επαναρχίσει το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν η κυβέρνηση άρει την απόφασή της για απαγόρευση οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης, ακόμα και κεκλεισμένων των θυρών, μέχρι την Κυριακή 14.

Αν, πάντως, το πρωτάθλημα επαναρχίσει και... στραβώσει κατά την διεξαγωγή του, θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ, ώστε να ολοκληρωθεί πιο ομαλά η σεζόν. Αν, βεβαίως, προκύψει οριστική διακοπή, η τελική βαθμολογία θα αποφασιστεί με βάση αθλητικά κριτήρια.

Αποφασίστηκε ακόμα ότι η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, όπερ σημαίνει ότι οι ομάδες δεν θα έχουν καθόλου διακοπές, πέραν βεβαίως από τις... υποχρεωτικές που έκαναν για πάνω από δύο μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η καθοριστική ημερομηνία για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας επανέναρξης του ιταλικού πρωταθλήματος είναι η άλλη Πέμπτη (28/5), όταν ο Υπουργός Αθλητισμού Βιντσέντσο Σπανταφόρα, θα συνεδριάσει με την ομοσπονδία και την Serie Α για τις τελικές αποφάσεις.

 

SERIE A Τελευταία Νέα