Οι 11 άγνωστες πτυχές της ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics)

Οι 11 άγνωστες πτυχές της ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics)

Κώστας Τόπας
Οι 11 άγνωστες πτυχές της ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο (pics)

bet365

Ολοι γνωρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρετές και τη μεγάλη κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα επιτεύγματα του είναι εκπληκτικά. Ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι τον αμφισβητούν γι' αυτά που έχει καταφέρει να πετύχει λόγω της σκληρής δουλειάς.

Ο Πορτογάλος έχει δηλώσει πως δεν έχει εμμονή με τις ατομικές διακρίσεις. Παρ' όλα αυτά όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα και παράλληλα να πάρει τη Χρυσή Μπάλα πέντε φορές!

Υπάρχουν όμως γεγονότα τα οποία ελάχιστοι τα γνωρίζουν. Ακόμα και οι πιο πιστοί θαυμαστές του Κριστιάνο. Ποια είναι αυτά; Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει «11 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

11. Το ρετιρέ αξίας 18.5 εκατομμυρίων δολαρίων στον Trump Towers

Το 2015 ο Κριστιάνο αποφάσισε να δαπανήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να αγοράσει ένα ρετιρέ στον Trump Towers στη Νέα Υόρκη που ανήκει στον αμφιλεγόμενο Ντόναλντ Τραμπ. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα διαθέτει τρία μπάνια και ενώ τα υπόλοιπα δωμάτια έχουν θέα το Σέντραλ Παρκ, το ​Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντιγκ, τον Πύργο της Ελευθερίας και τον ποταμό Χάντσον. Και ποιος δεν θα ήθελε να περάσει έστω κι ένα βράδυ εκεί...

10. Η ταχύτητα της μπάλας

Κάθε φορά όπου ο Ρονάλντο επιχειρεί ένα σουτ, είναι κίνδυνος-θάνατος για τους αντιπάλους. Εκτός απροόπτου η μπάλα θα καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Σύμφωνα με το περιοδικό «Men's Heath» η ταχύτητα της μπάλας μπορεί να ξεπεράσει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Τόσο γρήγορα όπως ένα αυτοκίνητο.

9. Η χειρουργική επέμβαση που θα του κόστιζε την ποδοσφαιρική καριέρα

Οταν ήταν σε ηλικία 15 ετών λίγο έλειψε να μην συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική παρέμβαση στην καρδιά και ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός του θα μπορούσε να τον είχε σταματήσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

8. Στη Γιουβέντους από το 2002

Ο Ρονάλντο θα μπορούσε να είχε υπογράψει για τη Γιουβέντους από το 2002. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ και ο λόγος ήταν ο Μαρσέλο Σάλας αρνήθηκε να πάει στη Σπόρτιγνκ Λισαβόνας από την Γιουβέντους ως αντάλλαγμα. Οπως και να 'χει η μεταγραφή του Πορτογάλου στους «μπιανκονέρι» ολοκληρώθηκε λίγα χρόνια μετά.

7. Η προσπάθεια της Λίβερπουλ να τον αποκτήσει

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να τον υπογράψει όταν ήταν σε μικρή ηλικία, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να μπορούσαν να συμφωνήσουν στους μισθούς. Η Λυών, από την άλλη πλευρά, τον απέρριψε τελείως όταν ο Σπόρτινγκ τον πρόσφερε ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής.

6. Η συγκατοίκηση και η αγάπη για τη μητέρα του

Οταν ήταν παιδί, ο Κριστιάνο έμενε σε ένα δωμάτιο με τρία από τα αδέρφια του, καθώς τότε η οικογένεια του δεν είχε αρκετά χρήματα για ανέσεις. Ο πατέρας του ο οποίος ήταν αλκοολικός δεν ήταν και η καλύτερη πατρική φιγούρα για τον Πορτογάλο. Τώρα, είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία καθώς κάνει ό,τι μπορεί για να βλέπει χαρούμενα τα αδέρφια και τη μητέρα του, Ντολόρες της οποίας μάλιστα της έχει αγοράσει και αμάξι Porsche, αξίας 100.000 δολαρίων.

5. Το μυστικό της επιτυχίας

Σύμφωνα με τον σεφ της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, υπάρχει μια σειρά από αγαπημένα τρόφιμα που βοηθούν τον Ρονάλντο να διατηρηθεί σε κορυφαία κατάσταση: Γάδος, ριζότο, πορτογαλικό κρασί, τηγανισμένη πολέντα και σούπα λαχανικών.

4. Τα νούμερα στη φανέλα του

Πολλοί τον έχουμε στο μυαλό μας ως "CR7". Ωστόσο το νούμερο "7" δεν είναι το μοναδικό νούμερο, το οποίο έχει φορέσει στη φανέλα του. Παλαιότερα έχει αγωνιστεί με το 17, 9 και το 28 στην πλάτη του.

3. Η αγάπη του για το πόκερ

Ο Ρονάλντο είναι γνωστός για την εμμονή που έχει στην σκληρή δουλειά μέσω των προπονήσεων ώστε καθημερινά να γίνεται όλο και καλύτερος. Οταν όμως βρίσκει ελεύθερο χρόνο του αρέσει να παίζει πόκερ. Μάλιστα θεωρείται και ένας από τους καλούς στο χώρο καθώς ανταγωνίζεται με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στο PokerStar.

2. Η τιμωρία του στην Σπόρτιγνκ

Σε μία προπόνηση της Σπόρτιγνκ, ο Κριστιάνο είχε μαλώσει με τον προπονητή του και ο κόουτς τον είχε αναγκάσει να πετάξει τα σκουπίδια στους κάδους. Οι συμπαίκτες έκαναν πλάκα μαζί του γι' αυτό το περιστατικό και ο Πορτογάλος αντέδρασε. «Μια μέρα θα γίνω ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και θα έχω Ferrari».

1. Η συλλογή αυτοκινήτων

Και μιας και μιλάμε για αυτοκίνητα, η συλλογή του Κριστιάνο, αξίζει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Συμπεριλαμβάνει μία Lamborghini Aventado αξίας 300 χιλ. ευρώ μία Mercedes 640 χιλιάδων ευρώ και δύο Buggati αξίας 1 εκ. ευρώ η κάθε μία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε όλα αυτά να τα πετύχει στη ζωή του μέσω σκληρής δουλειάς και επιμονής. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να προσφέρει κι άλλα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.

 

SERIE A Τελευταία Νέα