ΑΕΚ Λάρνακας: Το πέναλτι του... Google Map και η νέα ευκαιρία εννέα χρόνια μετά

ΑΕΚ Λάρνακας: Το πέναλτι του... Google Map και η νέα ευκαιρία εννέα χρόνια μετά

Πάνος Λάρκος
αεκ λαρνακας google maps
17 Μαΐου του 2015! Η ΑΕΚ πηγαίνει στο ΓΣΠ για να αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με νίκη θα έπιανε το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στην ισοβαθμία θα υπερτερούσε, έτσι θα ήταν αγκαλιά με τον τίτλο.

Το τελικό 1-1 το οποίο διαμορφώθηκε από δυο πέναλτι στο τέλος έστειλε τον τίτλο στους γαλαζοκίτρινους και άφησε την ΑΕΚ με την πικρία στο φινάλε. Το αυριανό (11/5) ντέρμπι, και πάλι με το ΑΠΟΕΛ, και πάλι στο ΓΣΠ, μοιάζει κάτι σαν dejavu εννέα χρόνια μετά και στην ΑΕΚ ευελπιστούν ότι αυτή τη φορά η κατάληξη θα είναι διαφορετική και η ομάδα του Σιμόν θα καταφέρει να φύγει με το «διπλό» τίτλου από την πρωτεύουσα.

Σε εκείνο το παιχνίδι η ΑΕΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία του Λεόντιου Τράττου. Κυρίως για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο ο Ντε Βινσέντι έφερε το ματς στα ίσα στο 24ο λεπτό. Ένα πέναλτι που οι τηλεοπτικές προβολές δεν ξεκαθαρίζουν αν υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση από τον Ηλία Χαραλάμπους ή όχι.

Σε Διάσκεψη Τύπου που είχε γίνει μερικές μετά τον αγώνα η ΑΕΚ εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία με τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη να ρίχνει μία ατάκα που ακόμη και εννέα χρόνια μετά λέγεται και σχολιάζεται. «Ψάχνουμε το πέναλτι που δόθηκε στο ΑΠΟΕΛ και δεν το βρίσκουμε ούτε στο Google map» είχε αναφέρει τότε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι δεν είδε να γίνεται καμία παράβαση και ότι ήταν ανακάλυψη του διαιτητή Τράττου.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Με ξένους διαιτητές στο ντέρμπι και μάλιστα της πρώτης γραμμής και με το VAR να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η διαιτησία δεν αναμένεται και δεν πρέπει να απασχολήσει.

Για την ΑΕΚ είναι μία νέα ευκαιρία για να κατακτήσει τον τίτλο εννέα χρόνια μετά. Ένας αγώνας, 90 λεπτά, μία μάχη, ένας ποδοσφαιρικός «πόλεμος» εντός των τεσσάρων γραμμών. «Πόλεμος» με πολλά εισαγωγικά και που πρέπει όλα να πάνε καλά. Κρίνονται πολλά. Κρίνονται οι κόποι και οι μόχθοι όλης της χρονιάς. Θα υπάρχει πίεση, νεύρα, πάθος και θέληση και από τις δυο πλευρές.

Αυτός που θα έχει καθαρό μυαλό, θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι ίσως πιο τυχερός θα πάρει τον τίτλο! Για την ΑΕΚ θα είναι ο πρώτος στην ιστορία της μετά την ενοποίηση και θα έχει πολλαπλή σημασία αν τα καταφέρει.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα