Μαθηματικά δεν έχει υποβιβαστεί. Ρεαλιστικά ωστόσο, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως απομένουν πέντε αγωνιστικές μέχρι το φινάλε των Playout, ο Οθέλλος Αθηαίνου χρειάζεται ένα «θαύμα» για να παίζει και τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα Cyta.
Η ομάδα του Κώστα Σακκά ηττήθηκε με 3-2 από την ΑΕ Λεμεσού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην προ-τελευταία θέση και το -9 από τη σωτηρία, γνωρίζοντας πως αύριο (13/4) αυτή η διαφορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη η Λεμεσιανή ομάδα έφτασε τους 47 πόντους, πήρε μια ακόμη νίκη γοήτρου και έδειξε καλό πρόσωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα γκολ οι Παπαφώτης, Μορέιρα (και ασίστ) και Ανδρέου για την ΑΕΛ, Χριστοδούλου και Κατσιατής μείωσαν αλλά ήταν αργά.
Αναγκαστική αλλαγή, γκολ και ασίστ ο Μορέιρα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και τον Θεμιστοκλέους μόλις στο 3ο λεπτό να «πατάει» περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο νεαρός άσος δεν έγινε σκόρερ, έκανε όμως την ασίστ για το 1-0 στο 12'. Αφού πήρε την πάσα του Κα, έστρωσε στον Παπαφώτη, εκείνος σούταρε με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε λίγο και στον Γιάνσεν και κατέληξε στα δίχτυα!
Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και μετά το γκολ, με τον Κα στο 22' να σημαδεύει το «παραθυράκι» του Παναγιώτου, όμως την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 29', ο πρωταγωνιστής Θεμιστοκλέους έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μορέιρα να περνάει στην θέση του. Δυο λεπτά του πήρε για να σκοράρει, καθώς στο 31ο λεπτό είδε την μπάλα να του στρώνεται, και με υπέροχο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0.
Ο Οθέλλος έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 στο 43', όταν ο Σανγκαρέ σούταρε από πλάγια και ο Φραντζής έσωσε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας. Αφού δεν έγινε αυτό όμως, έγινε το 3-0. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μορέιρα πήρε την μπαλιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ανδρέου έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 3-0.
Μείωσε σε 3-2 αλλά ήταν αργά
Παρά το εις βάρος του 3-0, ο Οθέλλος απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με το εντός περιοχής σουτ του Ναρντίνι (ο πιο δραστήριος των φιλοξενούμενων) να περνάει εκτός στο 51'. Ο ρυθμός αναμενόμενα «έπεσε», καθώς το αποτέλεσμα είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο.
Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να βρουν το γκολ της τιμής, και το πέτυχαν στο 76', με τον αρχηγό Χριστοδούλου να μειώνει σε 3-1 με ωραίο συρτό σουτ. Αυτό το γκολ ωστόσο τους έδωσε τεράστια ώθηση, η οποία αποτυπώθηκε με νέο τέρμα! Στο 82' ο Κατσιατής πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, έκανε ωραία ενέργεια και με σουτ με το αριστερό μείωσε σε 3-2, βάζοντας «φωτιά» στα τελευταία λεπτά, με την ολική ανατροπή να μην έρχεται και τον Οθέλλο να ψάχνει «θαύμα» για παραμονή στην κατηγορία.
ΑΕ Λεμεσού (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Σιλβέστρος (69' Νεοφύτου), Μεντόγιεβιτς, Φραντζής, Τζάλμα, Σρνίτς, Παπαφώτης (69' Παναγή), Θεμιστοκλέους (29' λ.τ. Μορέιρα), Αντρέου, Κα (69' Χριστοδούλου), Μίντσεφ (80' Μόρσαι).
Οθέλλος Αθηαίνου (Κώστας Σακκάς): Παναγιώτου, Σταμούλης, Κορίνους (46' Καστάνας), Γιάνσεν, Ανάνγκ, Ναρντίνι, Χριστοδούλου (88' Κυριάκου), Κατσιατής, Πιχ (46' Χατζηπασχάλης), Mπραμπίγια (72' Ιωάννου), Σανγκαρέ (46' Σούτο).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
