Ανόρθωση: Εμπιστοσύνη σε...κυπριακό αίμα από Οκκά

Ανόρθωση: Εμπιστοσύνη σε...κυπριακό αίμα από Οκκά

Πάνος Λάρκος
okkas anorthosi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην Ανόρθωση, στην αξιοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών, ειδικά τώρα όπου το βαθμολογικό κίνητρο απουσιάζει στις αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα

Η εξεύρεσή αλλά και η αξιοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ανόρθωση. Ο Ανδρέας Σάντης είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να δει την ομάδα να στηρίζεται σε Κύπριους ποδοσφαιριστές και είναι στόχος να υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριου στο ρόστερ.

Επί Νταβίδ Γκαγιέγο είναι αλήθεια ότι οι Κύπριοι ήταν παραγκωνισμένοι. Σπάνια βλέπαμε Κύπριο ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα και αυτό ήταν ένα κομμάτι που δεν άρεσε στη διοίκηση αλλά και στον κόσμο που θέλει να βλέπει Κύπριους να παίρνουν ευκαιρίες. Και η Ανόρθωση έχει Κύπριους που άξιζαν περισσότερων ευκαιριών από τον Γκαγιέγο.

Με την έλευση Οκκά υπάρχει η πρόθεση και η διάθεση η ομάδα να παίξει με περισσότερους Κύπριους. Τώρα που η «Κυρία» είναι εκτός στόχων και δεν έχει κανένα κίνητρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μοναδικό της κίνητρο είναι να μπορέσει να δώσει χρόνο και ευκαιρίες στους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Χρυσοστόμου, Παρούτης, Αρτυματάς, Αντωνίου και Κορρέα ξεκίνησαν βασικοί με Άρη, ενώ ο Τζουλίου μπήκε ερχόμενος από τον πάγκο. Δεν αποκλείεται ο Τζουλίου να ξεκινήσει βασικός σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια. Άλλωστε είναι παίκτης με τεράστια προοπτική, ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και εξαιρετικά στοιχεία. Θεωρείται από τους καλύτερους Κύπριους της γενιάς του και επενδύουν πολλά πάνω του στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Η λογική λέει ότι η τάση με την αξιοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών από τον Οκκά θα συνεχιστεί. Ο Κύπριος τεχνικός θέλει να δείξει έργο και δε διστάζει να δείχνει εμπιστοσύνη στο κυπριακό στοιχείο, έστω και αν πολλοί θεωρούν ότι είναι ρίσκο για τον ίδιο. Με την κίνηση του αυτή ο Οκκάς δείχνει έμπρακτά ότι εμπιστεύεται τους Κύπριους, οι οποίοι στο ντέρμπι με τον Άρη τον δικαίωσαν βγάζοντας τον ασπροπρόσωπο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα