ΑΕΚ Λάρνακας: Ο σκακιστής Σιμόν έβαλε την σφραγίδα του σε ένα ακόμη σπουδαίο «διπλό»

ΑΕΚ Λάρνακας: Ο σκακιστής Σιμόν έβαλε την σφραγίδα του σε ένα ακόμη σπουδαίο «διπλό»

αεκ λαρνακας
Μία ακόμη τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ. Αυτή τη φορά απέναντι στην φορμαρισμένη Ομόνοια την οποία κέρδισε μέσα στην έδρα της με το γκολ του Ράφα Λόπες.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν σε αυτή την απίστευτη πορεία της ΑΕΚ επί ημερών του, έχει καταφέρει να καθοδηγήσει εκπληκτικά την ομάδα του.

Κάνοντας αλλαγές εκεί και όπου πρέπει, αφήνοντας στον πάγκο παίκτες που δεν είναι στα καλύτερα τους όπως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Φραν Σολ, κάνοντας αλλαγές καίριας σημασίας. Χωρίς να κλείνεται και να παίζει αντιποδόσφαιρο όταν προηγείται ακόμη και μέσα στο ΓΣΠ της Ομόνοιας.

Η ΑΕΚ χθες ήξερε τι ήθελε στη Λευκωσία. Ήξερε τι θα αντιμετωπίσει και κυρίως προετοιμάστηκε άψογα και πήρε το ζητούμενο μέσα από την εξαιρετική τακτική προσέγγιση του προπονητής της αλλά και το πλάνο που τήρησαν πιστά οι παίκτες της μέσα στο γήπεδο.

Και αυτοί που ξεκίνησαν βασικοί και αυτοί που ήρθαν απ’ τον πάγκο. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ απέδειξε και χθες ότι ακόμη και υπό πίεση καταφέρνει να βγάζει ένα απίστευτο χαρακτήρα.

Κοντά στην Ευρώπη…

Με τη νίκη που πέτυχε χθες η ΑΕΚ και όντας εκτός κυπέλλου έκανε ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο ελάχιστος στόχος φέτος για την ομάδα της Λάρνακας ο οποίος πριν την έλευση Σιμόν αποτελούσε ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα.

Πλέον με το +4 από την τέταρτη Ομόνοια και υπερτερώντας στην ισοβαθμία, πολύ δύσκολα θα χάσει αυτό τον στόχο.

Δικαιωματικά… τίτλο!

Με τις εμφανίσεις και τον τρόπο που διαβάζει και αντιμετωπίζει τα παιχνίδια η ΑΕΚ δικαιούται να κάνει ακόμη και όνειρα τίτλου. Δεν είναι τα πάντα στο χέρι της, όμως έδειξε ότι έχει την καρδιά να παλέψει για τον μεγάλο αυτό στόχο κι όπου την βγάλει.

Άλλωστε και να μην τα καταφέρει μόνο χειροκρότημα δικαιούται γι’ αυτά που κάνει τον τελευταίο καιρό. Σήμερα μία ισοπαλία στην Λεμεσό ή μία νίκη για τον Άρη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ναούμ μετά από 10 μήνες…

Στα ευχάριστα πέρα από τη νίκη επί της Ομόνοιας ήταν και η χρησιμοποίηση για περίπου 10 λεπτά του Γιώργο Ναούμ ο οποίος επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του 10 μήνες μετά. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 14 Μαΐου του 2023 και ο Σιμόν τον έριξε στα βαθιά δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύει πάνω του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα