ΑΕ Λεμεσού - Απόλλων Λεμεσού 2-1: Ολική ανατροπή για το σύνολο του Γαρπόζη με τους... μικρούς να «καθαρίζουν»

Newsroom
Οι παίκτες του Γαρπόζη άλλαξαν τα εις βάρος τους δεδομένα και πήραν τη νίκη στο «Αλφαμέγα» με καθοριστικούς τους Ανδρέου και Θεμιστοκλέους που ήρθαν από τον πάγκο. Η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 (8/3) του Απόλλωνα και έβαλε ένα φρένο στα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών.

Έχοντας περάσει στο ματς ως αλλαγή, οι Ανδρέου και Θεμιστοκλέους γύρισαν μόνοι τους το ματς στο «Αλφαμέγα» με τους δύο μικρούς του Γαρπόζη να συνεργάζονται άψογα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 επί του Απόλλωνα.

Χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς, με τους τυπικά γηπεδούχους να φτάνουν τους 37 βαθμούς, μειώνοντας την απόσταση από τους συμπολίτες τους, που είναι πρώτοι στο β΄γκρουπ με 41.

1ο ημίχρονο

Το πρώτο μισάωρο συμπληρώθηκε χωρίς να έχει σημειωθεί κάτι αξιόλογο από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν είχε μετατρέψει αυτή την υπεροχή σε γκολ και στο 26ο λεπτό, το σύνολο του Γαρπόζη βρήκε χώρους ώστε να εκδηλώσει την πρώτη σοβαρή απειλή στο ματς.

Ο Μορέιρα ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο κέντρο της περιοχής. Η πολύ καλή σέντρα του δεν αξιοποιήθηκε, καθώς εκεί δεν υπήρχε συμπαίκτης του ώστε να τελειώσει τη φάση.

Λίγο αργότερα (31'), ο Απόλλων απάντησε με τον Μακρή να «τρυπάει» την άμυνα των γηπεδούχων και να κάνει την προσπάθεια από κοντινή απόσταση. Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, στην καλύτερη φάση του παιχνιδιού έως εκείνη την ώρα.

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Σαγκάλ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από σέντρα ακριβείας του Πέρετζ στο 37ο λεπτό. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μετά το γκολ, και ο ρυθμός εξακολουθούσε να είναι αργός.

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με τον Απόλλωνα να έχει πάρει το προβάδισμα, ύστερα από μόλις μία τελική.

2ο ημίχρονο

Οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν εισέλθει πιο δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά το ημίχρονο δεν είχε πάρει ρυθμό μέχρι το 59ο λεπτό, όταν οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Βαλμπουενά έστρωσε στον Κολ, με τον δεύτερο να δοκιμάζει ένα πλαγιαστό σουτ, που έφυγε εκτός. Η αντίδραση της ΑΕΛ ήταν άμεση, με το σύνολο του Γαρπόζη να φτάνει στην ισοφάριση ύστερα από γκολ του Μακρή στο 61'.

Στο 67ο λεπτό, ο Απόλλωνας έφτασε πολύ κοντά στο να ανακτήσει το προβάδισμά του με τον Κρμέντσικ να δοκιμάζει μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Ανανέωναν τις επιθέσεις τους οι παίκτες του Ματσίν και στο 70΄, λίγο έλειψε να φτάσουν στο 2-1, όταν ο Σαγκάλ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ανέστη, χωρίς όμως να καταφέρνει να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Στο 77', οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Ανδρέου να κάνει το 2-1 με ασίστ του Θεμιστοκλέους. Και οι δύο παίκτες είχαν περάσει στο ματς ως αλλαγή. Η αφύπνιση του Απόλλωνα ήταν άμεση, με τους «κυανόλευκους» να ξεχύνονται στην αντεπίθεση με τον Ανδρέου, ο οποίος δοκίμασε ένα πλασέ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, όμως για λίγο δεν βρήκε στόχο.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Ανέστη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν είχε φύγει από κανονική θέση και το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα, Μπάστο, Ντε Λούκας, Ντζάλμα, Σέρνιτς (69′ Μαρς), Παπαφώτης, Μεντόσα (74′ Θεμιστοκλέους), Κα (74′ Ανδρέου), Μορέιρα (46′ Mίντσεφ), Μακρής.


Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λεούβενμπεργκ, Σάντος (68′ Παναγιώτου), Νταρίκουα, Πεϊμπέρνς, Μαλεκκίδης, Κολ, Αρτεάν, Πέρετς, Βαλμπουενά (68′ Σπόλιαριτς), Σαγκάλ, Κρμέντσικ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα