Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 0-0: Μοιρασιά με «Χ»αμένο τον ΑΠΟΕΛ (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Δίχως γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ το απόγευμα της Κυριακής (25/2), στην πρεμιέρα των Playoff του πρωταθλήματος Cyta. Πρωτοπόρος στο +4 ο ΑΠΟΕΛ αλλά με αγώνα περισσότερο από Άρη Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας.

Μπορεί να... αύξησε -έστω και προσωρινά- την απόστασή του από τους διώκτες του στο μίνιμουμ των 4 βαθμών, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος χαμένος του ματς με την Ανόρθωση, το οποίο «άνοιξε» την 1η αγωνιστική των Playoff του πρωταθλήματος Cyta και ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα (0-0).

Από ένα καλό ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τους δυο προπονητές να αλληλοεξουδετερώνονται σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και φάουλ, γεγονός που απέτρεψε να δούμε πολλές φάσεις και γκολ.

Τρίτη αλλά... όχι φαρμακερή για την Ανόρθωση

Η Ανόρθωση μπήκε στο ματς με σκοπό να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει την ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, πράγμα που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα μόλις στο 3ο λεπτό η πίεση αυτή είχε αποτέλεσμα, με το σουτ του Τεχέρα από τα όρια της περιοχής να φεύγει λίγο άουτ.

Έπρεπε να περάσει ακριβώς ένα μισάωρο (33') για να δούμε την επόμενη τελική, με τον Ουαγκέ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα κατέληξε... πλάγιο άουτ!

Το ημίχρονο έκλεισε με τρίτη αλλά όχι «φαρμακερή» τελική για τους γηπεδούχους. Στο 45' ο Μακούν έκανε την κεφαλιά, ο Μπέλετς έκανε ασταθή απόκρουση και ο Τσίκο από κοντά σημάδεψε το δοκάρι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα δίχως σκορ.

Δώνης και Εφραίμ δεν τα κατάφεραν και... κουλούρια!

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να «αντιδράσει» και να δείξει ποιος είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ωστόσο η πολλή ένταση και τα φάουλ δεν βοήθησαν ώστε το ματς να αποκτήσει ρυθμό. Οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν δις με τον Δώνη σε διάστημα 10 λεπτών (54' & 64'), όμως αμφότερα τα σουτ πέρασαν μόλις άουτ.

Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν ό,τι πιο απειλητικό είχαν οι πρωτοπόροι, καθώς λίγο έλειψε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» στο 79', όμως Ουαγκέ και Αρμπολέδα έδιωξαν σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

Οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, καθώς με τη συμπλήρωση των 90' ο Εφραίμ αστόχησε εξ' επαφής με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Ντονγκαλά.

Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορρέα, Μακούν, Τιουνέ (74' Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (80' Γκασαμά), Περέα, Τσίκο, Καστέλ.

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ (28' λ.τ. Τσεπάκ), Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες (70' Σαρφό), Δώνης (85' Τομανέ), Μαρκίνιος (85΄Εφραίμ), Κβιλιτάια (70' Ντονγκαλά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα