Ανόρθωση - Απόλλων Λεμεσού 2-0: Η «Κυρία» με δέκα, επέστρεψε στις νίκες και άφησε το σύνολο του Ματσίν εκτός εξάδας

Newsroom
Πύρρειος ήταν η νίκης της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στον Απόλλωνα (14/2,2-0) καθώς το θετικό αποτέλεσμα επισκίασε ο τραυματισμός του Παρούτη στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων. Το σύνολο του Γκαγιέγο μένει στην εξάδα, την ώρα που ο Απόλλωνας βρέθηκε οριστικά εκτός.

Ένα ακυρωθέν γκολ αλλά ο Καστέλ επανόρθωσε

Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση να έχει τον πρώτο λόγο από την αρχή του ματς. Ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφταναν στην αντίπαλη περιοχή με περισσότερες προϋποθέσεις.

Ο Τσίκο που βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα απείλησε τον Λέουβενμπεργκ στο 21ο λεπτό με εξαιρετική ατομική ενέργεια. Έκανε το σπριντ και βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε εύκολα.

Λίγο αργότερα, ο 25χρονος φορ της «Κυρίας» βρήκε ανοιχτό το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ του στη συνέχεια ακυρώθηκε. Στην αρχή της φάσης ο Κάργας είχε κάνει φάουλ στον Σαγκάλ, ο οποίος παρέμενε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από έλεγχο το τέρμα δεν κατοχυρώθηκε και ο παίκτης του Γκαγιέγο αποχώρησε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν με 10 από το 38', ο Απόλλωνας δυσκολευόταν να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από γκολ του Καστέλ στις καθυστερήσεις. Ο Ισπανός επιθετικός πήρε το ριμπάουντ μετά από δοκάρι του Μαρμούκ και έστειλε την μπάλα στον στόχο με κεφαλιά για το 1-0.

Το σύνολο του Γκαγιέγο αποσύρθηκε για τα αποδυτήρια έχοντας ένα προβάδισμα παρά το ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από νωρίς στο ματς.

Ο Απόλλωνας έψαξε την ισοφάριση αλλά δεν πήρε το βαθμό

Η αντίδραση των Λεμεσιωτών δεν ήταν καθόλου άμεση, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα τους ήταν εμφανώς αλλαγμένη. Ο Απόλλωνας γέμιζε την περιοχή του Αρμπολέδα, με τον 27χρονο γκολκίπερ ωστόσο να κρατάει την εστία του ανέπαφη.

Στο 52΄ο Μάρκες λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα όταν δοκίμασε μία κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε μία σωτήρια επέμβαση και για ακόμα μια φορά στέρησε στους παίκτες του Ματσίν το γκολ.

Η κλεψύδρα άδειαζε και η Ανόρθωση άρχισε να χάνει τις δυνάμεις της. Ο Απόλλωνας έβρισκε κενά τα οποία δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Παρά το ότι κρατούσε περισσότερο μπάλα, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος (90+3) δέχθηκε και δεύτερο γκολ με τον Τσίκο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Ο Ανγκολέζος φορ, που ήταν καθοριστικός στο ματς, ανατράπηκε από τον Εκπολό μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια εκτέλεσε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ενώ εξαντλούνταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Σάντος πήγε πολύ δυνατά πάνω στον Παρούτη και τον βρήκε στο γόνατο. Ο τραυματισμός του παίκτη της Ανόρθωσης «πάγωσε» το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και φάνηκε ιδιαίτερα σοβαρός, με τον αντίπαλό του να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ανόρθωση (Νταβίδ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κάργας, Κορέια, Τιουνέ (87′ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (60′ Παρούτης), Τσίκο, Καστέλ (87′ Αντωνίου), Γκασαμά (41′ Μακούν).

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Νταρίκουα, Πέρετζ (68′ Κολ), Μαλεκκίδης, Χ. Κυριάκου (75′ Σπόλιαριτς), Αρτεάν, Βαλμπουενά (68′ Σάντος), Σαγκάλ (68′ Κοστάκε), Μάρκες, Μπακένγκα (80′ Φιλιώτης).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα