ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-3: Είχε την ουσία και απέδρασε με το διπλό από τη Λεμεσό

Νίκος Καρτσάκης
Έχοντας την ουσία, η ΑΕΚ «απέδρασε» με το διπλό από τη Λεμεσό, κερδίζοντας με 3-2 την ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα», διατηρώντας την επαφή με τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ΑΕΚ απέδρασε με το διπλό από τη Λεμεσό και το «Αλφαμέγα», επικρατώντας με 3-2 της τοπικής ΑΕΛ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αλέξη Γραπόζη, στον πάγκο των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης με 49 βαθμούς, ισόβαθμοι με την Πάφο (υπερτερεί στη βαθμολογία), ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 30 και στην ένατη θέση.


Γκολ με το «καλημέρα» η ΑΕΚ, ευκαιρίες εκατέρωθεν στη συνέχεια

Το πρώτο μέρος, παρά το χαμηλό τέμπο στην αρχή, είχε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Η ΑΕΚ, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο 8’, όταν ο Τόνκια βρήκε τον Λέδες, ο οποίος σούταρε και αιφνιδίασε τον Ανέστη για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 21’, αλλά ο Γκαρσία σούταρε πολύ άουτ από καλή θέση.
Στη συνέχεια, η ομάδα του Γαρπόζη ανέβασε την απόδοσή της και είχε μέσα σε λίγα λεπτά τρεις πολύ σημαντικές στιγμές. Στο 27’ ο Φιλίποβιτς κουβάλησε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εξαπολύοντας ένα «κεραυνό» με την μπάλα να πηγαίνει άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Πίριτς. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σέρνιτς σέντραρε από τα δεξιά, με τον Πίριτς να αποκρούει και να στρώνει την μπάλα στον Παπαφώτη, ο οποίος σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίριτς. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν πάρει… για τα καλά «μπρος» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μεντόσα βρήκε σε καλή θέση τον Σέρνιτς, το τακουνάκι του οποίου πήγε άουτ.
Από κει και έπειτα, δήλωσε το «παρόν» το «βαρύ πυροβολικό» της ΑΕΚ, ο Σολ, ο οποίος είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Μπεν Σιμόν: Στο 37’ υποδέχθηκε την μπάλα από τον Φαράζ, αλλά του σουτ του πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, με ξαφνικό σουτ απείλησε ξανά την εστία του Ανέστη.


Ισοφάρισε η ΑΕΛ, αλλά «πληγώθηκε» από τις στημένες φάσεις

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά. Ο Ντίμερς σούταρε, αναγκάζοντας τον Ανέστη να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική απόκρουση, την πρώτη του στο ματς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 55’. Μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Μεντόζα από τα δεξιά, ο Μορέιρα με άψογη κεφαλιά έκανε το 1-1 και έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του Αλφαμέγα. Δυστυχώς για την ΑΕΛ, η ΑΕΚ «χτύπησε» ξανά δις στη συνέχεια, από στημένες φάσεις. Στο 66’ ο Λέδες βρήκε τον Μιλίτσεβιτς, ο οποίος πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τη δεύτερη του Τόνγκια να είναι και η «φαρμακερή», στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανέστη. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Λέδες ξανά με εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά από τα αριστερά, βρήκε τον Γκαρσία, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-3. Η ΑΕΛ μέχρι το τέλος, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με σουτάρα του Ντζάλμα στις καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόνγκια πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να δεχθεί κίτρινη κάρτα, ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και ο Γκαρσία στο 1-3.

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Φραντζής, Μπάστο, Φιλίποβιτς, Ντζάλμα, Τσούκα, Παπαφώτης, Μεντόσα, Σέρνιτς, Μορέιρα, Μίντσεφ.

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιούνκου, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς, Ντίμερς (64′ Λόπες), Τόνγκια, Φαράζ (64′ Σάντος), Σολ (72′ Μάμας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα