Ομόνοια - Ανόρθωση 3-1: Θρίαμβος για το «τριφύλλι» με ολική ανατροπή (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Με ολική ανατροπή, η Ομόνοια επικράτησε της Ανόρθωσης στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστική και αύξησε τη διαφορά από την αντίπαλο της στους τέσσερις βαθμούς.

Με δυο γκολ του Στεπίνσκι (πρώτα με τη φανέλα του «τριφυλλιού), ένα του Μπέζους, η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μακούν στο πρώτο μέρος. Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι από το 66', μετά από αποβολή του Ουαγκέ στο 66'.

Δίκαιο προβάδισμα για την «Κυρία»

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, με την Ανόρθωση να ξεκινάει πιο δυνατά και να βγάζει περισσότερη επιθετικότητα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τελική στο 6΄ με το σουτ του Ουαρίς και ένα λεπτό αργότερα με τον Φερέιρα από τα δεξιά, ο οποίος σέντραρε, αλλά ο ο Φαμπιάνο μπλόκαρε την μπάλα. Η Ομόνοια, από την πλευρά της, προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Σεμέδο να απειλήσει, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Στο 34’ ο Χαραλάμπους εκτέλεσε το φάουλ, με τον Αρμπολέδα να διώχνει την μπάλα. Τελικά το πρώτο γκολ ήρθε επτά λεπτά αργότερα και ήταν για την ομάδα του Ντάβιντ Γκαγιέγκο. Ο Μακούν έκλεψε από τον Στεπίνσκι , σούταρε από απόσταση με την μπάλα να κοντράρει στον Φράνσον και να μπερδεύει τον Φαμπιάνο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα.

Ανατροπή και θρίαμβος για το «τριφύλλι»


Στο δεύτερο μέρος, είχαμε την ισοφάριση με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα στο 47’. Ο Μπέζους πήρε την μπάλα από τον Τιουνέ, πάσαρε στον Σεμέδο και αυτός στον Κούσουλο, ο οποίος πλάσαρε, με τον Φαμπιάνο να μη μπορεί να απομακρύνει και τον Στεπίνσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων». Η συγκεκριμένη φάση εξετάστηκε και από το VAR για πιθανό φάουλ του Μπέζους στον Τιονέ, με το γκολ τελικά να μετράει κανονικά. Μάλιστα, η ομάδα του Ρέγκνταλ δεν έμεινε εκεί, καθώς στο 62΄ο Μπέζους εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάνγκ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Στεπίνσκι από την μικρή περιοχή έκανε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, τα πράγματα για την Ανόρθωση πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, καθώς στο 66’ ο Ουαγκέ έκανε φάουλ στον Σεμέδο και αποβλήθηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη, με τον Μπέζους να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει στον Μάρκου και να καταλήγει στα δίχτυα! Πάντως, η «Κυρία» στο 74 είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Περέιρα να σουτάρει και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Φαμπιάνο. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους απλά να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους και την Ανόρθωση να μην μπορεί να απειλήσει περαιτέρω.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ρένγκταλ έφτασε τους 45 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από την «Κυρία» στους τέσσερις βαθμούς (η Ανόρθωση έχει ένα ματς λιγότερο).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σεμέδο (90+5'Λέζιακς), Στεπίνσκι (78'Κακουλλής), Φράνσον (87'Σιπριάνο), Λανγκ, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαμάς (46'Μπεζούς), Χαραλάμπους (90+5'Ανδρέου)
Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Φερέιρα (80'Περέα), Τιουνέ, Μακούν, Ουαρίς, Γκασαμά, Τσίκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα