Ανόρθωση - Δόξα Κατωκοπιάς 0-2: Η ουραγός γκρέμισε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και κρατάει ζωντανό το όνειρο της παραμονής (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
Ο Τρούγιτς σκόραρε για τη Δόξα και έκανε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να... παγώσει. Με τον Αγριμάκη σε εξαιρετική μέρα, οι παίκτες του Πετράκη πήραν τη νίκη απέναντι στην Ανόρθωση με τελικό σκορ 0-2 (27/1), κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ο Τρούγιτς έκανε το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να σιωπήσει

Στα πρώτα λεπτά η Δόξα δεν έδειξε καμία διάθεση να απειλήσει και δυσκολευόταν να βρει τα πατήματά της. Αντιθέτως, η Ανόρθωση είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς όταν στο 11' ο Γουαρίς προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα πλασέ τον Αγριμάκη. Ο Έλληνας γκολκίπερ αντέδρασε άμεσα και έδιωξε σε κόρνερ.

Με τους γηπεδούχους να βρίσκονται συνεχώς εντός της περιοχής τους, οι παίκτες του Πετράκη ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και δεν μπορούσαν να βγάλουν μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους από το 17ο λεπτό και ύστερα, με την ομάδα του Γκαγιέγο να είναι εξαιρετικά άστοχη.

Ο Τρούγιτς, κόντρα στη ροή του αγώνα «τιμώρησε» την Ανόρθωση δίνοντας προβάδισμα στη Δόξα στο 19'. Ο Σέρβος εισήλθε στην περιοχή του Μιχαήλ και με ένα σουτ έκανε το 0-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η «Κυρία» δεν μπορούσε να... συνέλθει μετά το χτύπημα του Τρούγιτς και δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση. Οι άστοχες προσπάθειες συνεχίστηκαν με τον Κορέια στο 37' και τον Φερέιρα στο 40'. Ο δεύτερος μάλιστα είχε ακόμη μία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, λίγο πριν ο Χριστοφόρου σφυρίξει το ημίχρονο (45+1') αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε παράλληλα από την εστία της Δόξας και δεν προκάλεσε καμία ανησυχία.

Τεράστιο διπλό με «υπογραφή» Ασάντε

Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, ο Τσίκο έκανε την επανεμφάνισή του μετά το... σήριαλ στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει, αντικαθιστώντας τον Μουσοντά.

Ανεβασμένη ήταν η Ανόρθωση που είχε κάνει πιο συχνές τις επισκέψεις της στην περιοχή της Δόξας, αλλά εξακολουθούσε να μην βρίσκει στόχο. Οι επεμβάσεις του Αγριμάκη ήταν καθοριστικές. Στο 56' έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φερέιρα, και λίγο αργότερα (64') αποσόβησε ακόμα μία κεφαλιά του Πορτογάλου.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν πολύτιμος για τους φιλοξενούμενους και έμοιαζε ανίκητος, παρά το ότι η εικόνα της Ανόρθωσης είχε αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Στο 76', ο Τζούλιου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε εκτός. Ο ίδιος είχε ακόμα μία ευκαιρία στο 80', όταν εκτέλεσε ένα απευθείας φάουλ, το οποίο σταμάτησε και πάλι ο Αγριμάκης.

Με τη συμπλήρωση του 85ου λεπτού, ο Γκασάμα δοκίμασε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Η τελευταία τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση, που θα μπορούσε να φέρει το ματς σε ισορροπία ήρθε στο 90', όταν ο Χριστοφόρου καταλόγισε πέναλτι. Ο Γκασάμα ούτε από τα 11 βήματα δεν μπόρεσε να γκρεμίσει το «τείχος» που είχε στήσει ο Αγριμάκης.

Το τελειωτικό χτύπημα για την Ανόρθωση ήρθε στο 90+4', με τον Ασάντε να βρίσκεται προ κενής εστίας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο): Μιχαήλ, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κάργας, Κορέια, Τιουνέ, Κίκο (68′ Χρυσοστόμου), Γουαρίς (75′ Τζούλιους), Φερέιρα (68′ Παρούτης), Μουσοντά (46′ Τσίκο), Γκασαμά

Δόξα (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Ε. Κυριάκου, Χ. Κυριάκου (75′ Άλσεους), Αντωνιάδης, Προβυδάκης, Τάντι, Τρούγιτς, Βελκόφσκι, Πούριτς, Χάνι, Ασάντε

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα