ΑΕΚ Λάρνακας - Πάφος 1-0: Με «χρυσό» σκόρερ τον Φαράζ, δήλωσε παρούσα στην μάχη της κορυφής! (vid)

Νίκος Καρτσάκης
faraz aek larnakas
Σε ένα ματς, υπό έντονη βροχόπτωση η ΑΕΚ Λάρνακας με σκόρερ τον Φαράζ στο 85', ο οποίος αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Μπεν Σιμόν, επικράτησε 1-0 της Πάφου στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA

Τεράστια νίκη για την ΑΕΚ Λάρνακας! Οι γηπεδούχοι, με «χρυσό» σκόρερ τον Φαράζ στο 85' υπέταξαν την αξιόμαχη Πάφο και την ξεπέρασε στη βαθμολογία!

Αλληλοεξουδετέρωση με λίγα ρίσκα

Στο πρώτο μέρος, οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, μη θέλοντας να ρισκάρουν στο ματς. Αυτό είχε ως συνέπεια να μη δούμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με τις σημαντικότερες στιγμές να ανήκουν στους φιλοξενούμενους.. Πάντως, στο 12’ ο Ζάιρο με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίριτς. Στο 31’ λίγο έλειψε να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, όταν ο Μεγιούσο κλώτσησε τον Ντίμερς και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 39’, με του σουτ του Ντρίμερς να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 42’, όταν ο Ναμ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Μάλιστα, δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Καρσέδο, είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Τάνκοβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ, βρήκε τον Γκολντάρ, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, στέλνοντας την με τον ώμο άουτ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τόνκεα σούταρε, αλλά ο Ίβουσιτς ήταν σε ετοιμότητα.

«Χρυσή αλλαγή» και λυτρωτής ο Φαράζ


Το δεύτερο μέρος άρχισε ξανά με την ομάδα της Πάφου να απειλεί πρώτη. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ζάιρο βρήκε τον Τάνκοβιτς στο 53’, αλλά ο Πίριτς είπε όχι. Η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 74’ όταν η σκαστή κεφαλιά του Πονς, κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα Ίβουσιτς.
Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, στο 85’, ο Γκάμα βρήκε τον Φαράζ, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Πορτογάλος, όσο και ο Γάλλος ήταν αλλαγές του Μπεν Σιμόν στο δεύτερο μέρος.

Τιμήθηκε η μνήμη του Δημήτρη Λευκαρίτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Λευκαρίτη, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος της ΑΕΚ, ενώ υπηρέτησε για χρόνια τα διοικητικά της ομάδας της Λάρνακας, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα δόθηκε βραβείο στη μνήμη του.

ΑΕΚ: Πίριτς, Λέδες, Τόνγκια (82' Γκάμα), Σολ (71' Σάντος), Γκαρθία, Μιλίσεβιτς, Πονς, Ρομπέρζ, Σάντσεζ (46' Ντιονκού), Γκιούρτσο (59' Φαράζ), Ντίμερς (82' Μάμας)

Πάφος: Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Μελούσο (87' Μπότσκαϊ), Κανέ (62' Μπρούνο) , Ντράγκομιρ, Ναμ, Βαλακάρι (80' Νταλίνια), Τάνκοβιτς, Ζάιρο, Γκολντάρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα