ΑΕΚ Λάρνακας: Που ήταν κρυμμένη τόσο καιρό;

Πάνος Λάρκος
αεκαρης
Μαγικά δεν έκανε ο Ραν Μπεν Σιμόν αλλά έκανε κάτι που χρειαζόταν η ΑΕΚ και φαινόταν ότι δεν το είχε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν: Άλλαξε την ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Ο Σιμόν άλλαξε την ψυχολογία στα αποδυτήρια, έκανε τους παίκτες να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους και την ίδια ώρα έκανε την ΑΕΚ πιο ομάδα. Μέσα από τις λίγες μέρες που είναι στα αποδυτήρια δημιούργησε ένα σύνολο που ο ένας παίζει για τον άλλο και όλοι μαζί για τον προπονητή.

Επί Όλτρα, χωρίς να μειώνουμε την μεγάλη του προσφορά και τα όσα έδωσε, αυτό το στοιχείο τον τελευταίο καιρό απουσίαζε. Πλέον η ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν έχει αποκτήσει άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία. Το είδαμε αυτό και χθες (10/12) απέναντι στον Άρη.

Ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό αυτό δεν την επηρέασε αγωνιστικά όπως μας είχε συνηθίσει. Παρέμεινε συγκεντρωμένη, πιστή στο πλάνο της, κυριάρχησε και στο τέλος έκανε την μεγάλη ανατροπή, πήρε μία σπουδαία νίκη και έστειλε μηνύματα. Μηνύματα ακόμη και στους ίδιους τους οπαδούς της, μιας και κάποιοι αμφισβήτησαν την ομάδα και την φετινή ποιότητα.

Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο ρόστερ του πρωταθλήματος η ΑΕΚ αλλά βλέπεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Έχει γυρίσει για τα καλά το μομέντουμ εκεί στην Λάρνακα και πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται, που ήταν κρυμμένη αυτή η ομάδα τόσο καιρό; Γιατί άργησε να πάρει μπρος και έχασε τόσο σημαντικό έδαφος;

Μετρ της ψυχολογίας…

Ο Ραν Μπεν Σιμόν από την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ πριν μία δεκαετία και κάτι περίπου έδινε έμφαση στην ψυχολογία και στις τακτικές επαφές με τους παίκτες του σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Μάλιστα παλαιότερα έφερνε στην Κύπρο και ψυχολόγο από το Ισραήλ για να μιλά στους ποδοσφαιριστές. Στην τωρινή του παρουσία έχει δώσει έμφαση στην ψυχολογία αλλά κατάφερε να μεταφέρει στους παίκτες του και κάτι άλλο.

Ραν Μπεν Σιμόν

Το dna του νικητή. Στοιχείο που έλλειπε από την ομάδα. Τι μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ όμως απ’ εδώ και πέρα; Αν συνεχίσει με την εικόνα των τεσσάρων τελευταίων αγώνων όπου σε τέσσερα ντέρμπι έχει κερδίσει τα τρία, πήρε μία ισοπαλία και έχει δεχθεί ένα μόνο γκολ, τότε δικαιούται να ονειρεύεται κάτι πολύ καλό. Όλα όμως βήμα-βήμα και χωρίς υπερβολές…

Η αποθέωση του κόσμου…

Περίπου 3500 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο γήπεδο και βοήθησαν και αυτοί σημαντικά στο να έρθει η ανατροπή και η νίκη απέναντι στον Άρη. Στο τέλος του αγώνα αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον Ραν Μπεν Σιμόν ο οποίος έχει ήδη κερδίσει ξανά θέση στην καρδιά του κόσμου με την μεταμόρφωση της ομάδας.

@Photo credits: Associated Press, SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα