Άρης Λεμεσού: Αν και προηγήθηκε, μετά τα… χάλασε!

Άρης Λεμεσού: Αν και προηγήθηκε, μετά τα… χάλασε!

Σάββας Νεοκλέους
aekaris
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ντέρμπι στο «ΑΕΚ Αρένα» ο Άρης, με το γκολ του Ουρόσεβιτς στο 6ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα η διαχείριση του παιχνιδιού από τη Λεμεσιανή ομάδα ήταν… λάθος.

Σα να και έχασε και τον χαρακτήρα και το πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε μία «καυτή» έδρα, το πως παρουσιάστηκε μετά το 0-1 ο Άρης, μιας και άφησε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, να πιέζει, να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Αν και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος ημιχρόνου, στο β΄ μέρος όλα πήγαν… στραβά, για τη Λεμεσιανή ομάδα. Στο 52ο λεπτό έγινε η φάση που… αποσυντόνισε πλήρως τον Άρη και δημιούργησε νευρικότητα σε πάγκο και παίκτες. Το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, σωστά δόθηκε στο μαρκάρισμα του Γκομίς στον Ρομπέρζ, με τον Σολ ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση. Στο πρώτο πέναλτι έπεσε και απέκρουσε ο Άλβες, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR λίγο πιο μετά, δόθηκε επανάληψη πέναλτι, λόγω του ότι ο πορτιέρο του Άρη ήταν πιο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος.

Στη δεύτερη του προσπάθεια ο Σολ δεν αστόχησε και έκανε το 1-1. Αυτό έφερε την αντίδραση Σπιλέφσκι, όπου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, προκαλώντας και νευρικότητα στους παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου, με δυνατά φάουλ και μη έχοντας καθαρό μυαλό στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Η συνεχής πίεση του αντιπάλου έφερε και την ανατροπή, συνάμα ήττα για τον Άρη, που τον έριξε από την κορυφή.

Πλέον, ο Άρης δεν έχει άλλη επιλογή από το να… στέκεται σε αυτό το παιχνίδι, καθώς η νέα Ευρωπαϊκή πρόκληση τον καλεί, την ερχόμενη Πέμπτη (14/12), με το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, όπου πρέπει να κερδίσει εάν θέλει να συνεχιστεί το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι του.

@Photo credits: Associated Press, SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα