Ρέντμεϊν: Η ιστορία πίσω από τον… χορό στο τελευταίο πέναλτι

Ρέντμεϊν: Η ιστορία πίσω από τον… χορό στο τελευταίο πέναλτι

Ρέντμεϊν: Η ιστορία πίσω από τον… χορό στο τελευταίο πέναλτι

bet365

Ο Αντριου Ρέντμεϊν έζησε το όνειρο και έστειλε την Αυστραλία στο Κατάρ χάρη στην… κόρη του.

Στα 33 του χρόνια ο Αντριου Ρέντμεϊν είχε όλη κι όλη μία συμμετοχή με την Εθνική Αυστραλίας.

Αυτή κόντρα στο… τίμιο Νεπάλ. Χθες, ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα μπαράζ με το Περού για την πρόκριση στο Μουντιάλ, ο προπονητής των Socceroos, Γκράχαμ Αρνολντ, έκανε την έκπληξη και τον έριξε στο ματς αντί του Μάθιου Ράιαν.

Μία… ζαριά που του βγήκε. Στην δεύτερη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα, έστω και μόνο στην διαδικασία των πέναλτι, ο Ρέντμεϊν ρίσκαρε πολύ να εκτεθεί.

Δευτερόλεπτα πριν εκτελέσει το πέναλτι ο Βαλέρα, άρχισε να… χορεύει στην γραμμή της εστίας του. Και όταν λέμε να χορεύει, μιλάμε κυριολεκτικά.

Αυτό ή που θα τον εξέθετε, ή που θα τον έκανε ήρωα. Και τελικά τον έκανε ήρωα αφού έστειλε την ομάδα του στο Μουντιάλ.

Σίγουρα η ωραιότερη μέρα της καριέρας του τερματοφύλακα της Σίδνεϋ FC, ο οποίος εδώ και καιρό σκεφτόταν να τα παρατήσει και να γίνει barista. Στα 27 του πήγε για τρία χρόνια σε σχολή για να κάνει μαθήματα και τελικά πείστηκε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο για λίγο ακόμη. Παράλληλα, έκανε και σπουδές με σκοπό να γίνει καθηγητη΄ς σε δημοτικό σχολείο. Του τα έφερε έτσι η ζωή που έστειλε την πατρίδα του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν είχα πίστη στις ικανότητές μου ως τερματοφύλακας. Πίστευα ότι ήμουν μέτριος. Ηταν άσχημη περίοδος για μένα είναι η αλήθεια» είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του. Οι αμφιβολίες του διαλύθηκαν χθες στο Κατάρ... Μέχρι την περσινή σεζόν, δεν είχε ούτε μία απόκρουση σε χτύπημα πέναλτι! Μέσα στην σεζόν έπιασε πέντε και το τελευταίο ήταν το πιο γλυκό.

«Δεν είχα πιάσει πέναλτι σε όλη μου την καριέρα και φέτος έχω πιάσει τέσσερα. Δεν ξέρω τι διάολο συμβαίνει!» δήλωσε μετά το τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Ο χορός και η γκριμάτσα για χάρη της μικρής Πόπης

Η… χορευτική φιγούρα του στο τελευταίο πέναλτι δεν είχε σκοπό πάντως μόνο να αποπροσανατολίσει τον Περουβιανό αντίπαλό του. Είχε κι άλλο λόγο που την έκανε. Πιο σοβαρό. Ο Αυστραλός γκολκίπερ, που δεν έχει περάσει ποτέ τα σύνορα της πατρίδας του για να παίξει ποδόσφαιρο, έχει μία κόρη ενός έτους, στην οποία κάνει ακριβώς την ίδια χορευτική φιγούρα προκειμένου να την κάνει να γελάσει. Και μαζί, ακολούθησε και η γκριμάτσα που κάνει την μικρή να γελάει.

Την αποκάλυψη έκανε η γυναίκα του, Κέιτλιν, η οποία ξύπνησε στις 4 τα ξημερώματα για να δει το ματς και μόλις ο σύζυγός της απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, άρχισε να ουρλιάζει, με αποτέλεσμα να… ξυπνήσει και η μικρή Πόπη, για να γιορτάσουν μαζί την τεράστια στιγμή του πατέρα της.

«Τρέμω από την χαρά και τον ενθουσιασμό μου. Πετάχτηκε από το κρεβάτι και η μικρή δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Ούρλιαζα και της είπα να δει στην τηλεόραση τον μπαμπά της» είπε η Κέιτλιν τις πρώτες πρωινές ώρες σε τηλεοπτική εκπομπή της Αυστραλιανής τηλεόρασης.

«Η γκριμάτσα που κάνει (όταν της χορεύει) πάντα την κάνει να λάμπει από χαρά. Δεν το έκανε τυχαία. Το έκανε γι’ αυτήν» πρόσθεσε η σύζυγος του Ρέντμεϊν, που ήδη πήρε το προσωνύμιο «Το γκρίζο κούνημα» από τους συμπατριώτες του.

Το μόνο που στενοχώρησε την Κέιτλιν πάντως, ήταν το ότι το… μούσι του γκολκίπερ της Εθνικής Αυστραλίας θα μείνει εκεί, γιατί το θεωρεί γουρλίδικο.

«Δυστυχώς τώρα θα κρατήσει το μούσι. Του λέω συνεχώς να το ξεφορτωθεί, αλλά είναι και προληπτικός. Λείπει όλη τη χρονιά φέτος από το σπίτι, αλλά είμαι περήφανη για όσα πέτυχε μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες» πρόσθεσε η κυρία Ρέντμεϊν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα