Χάρι Κέιν: Κλειδώνοντας τον στόχο του απόλυτου σκόρερ της εθνικής Αγγλίας (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Χάρι Κέιν: Κλειδώνοντας τον στόχο του απόλυτου σκόρερ της εθνικής Αγγλίας (vids)

bet365

Ο Χάρι Κέιν βρήκε πρόσφορο έδαφος για ξέσπασμα, πέτυχε χατ-τρικ και συνέχισε στο δρόμο των ρεκόρ αναφορικά με την θητεία του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο Γκριβς, ο Ρούνεϊ και τα τέρματα σε επίσημα ματς.

Το παιχνίδι με την Αλβανία ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Τόσο για το σύνολο του Σάουθγκεϊτ ώστε να πετύχει μια μεγάλη και εντυπωσιακή νίκη, όσο και για ορισμένους διεθνείς να κάνουν ένα πολύ καλό ματς και να ξεπεράσουν τις κακές μέρες που βιώνουν σε συλλογικό επίπεδο.

Μετά τον Χάρι Μαγκουάιρ που άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε... κάπως έξαλλα και αχρείαστα, ο Χάρι Κέιν πέτυχε χατ-τρικ και τα τέρματα αυτά άρχισαν να καταγράφουν νέες επιδόσεις στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

  • Πρώτος σκόρερ σε επίσημα παιχνίδια

Ο Χάρι Κέιν σκόραρε τρις στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Παρασκευής, όπου τα «τρία λιοντάρια» διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 επί των Αλβανών και είχαν τα εναπομείναντα 45 λεπτά για να κατεβάσουν ταχύτητα και να χαλαρώσουν.

Με αυτά τα γκολ, ο αρχηγός της Τότεναμ και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του έφτασε στα 39 «χτυπήματα» σε επίσημα παιχνίδια, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ σε αυτό το κομμάτι. Ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε 37 γκολ σε ματς επίσημου ανταγωνιστικού επιπέδου – όπως τιτλοφορείται για την στατιστική – κι έτσι ο Κέιν κατέκτησε μια πρώτη κορυφή, στοχεύοντας πλέον σε αυτή του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών.

  • Ισοφάρισε Γκριβς, τρίτος στα χατ-τρικ

Τα 44 γκολ που μετράει με τη φανέλα με το εθνόσημο τον φέρνουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον απώτερο σκοπό του που είναι να καταφέρει να γίνει ο απόλυτος σκόρερ και ν' ανεβάσει τον πήχη για τον κάθε επόμενο Άγγλο διεθνή που θα παίζει στην επίθεση. Προς το παρόν, ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε την επίδοση του σπουδαίου Τζίμι Γκριβς, ο οποίος βέβαια απεβίωσε πρόσφατα. Ο θρύλος της Τότεναμ είχε 44 γκολ με την Αγγλία, ο Κέιν τον έφτασε και βρίσκεται στο -9 από τον πρωτοπόρο Ρούνεϊ των 53 τερμάτων. Σε αυτή τη διαδρομή θα κληθεί να ξεπεράσει τους Γκάρι Λίνεκερ (48 γκολ) και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (49 γκολ).

  • Τέτοιο χατ-τρικ μετά από 28 χρόνια

Παράλληλα, ο Χάρι Κέιν έγινε ο πρώτος Άγγλος διεθνής που με την φανέλα με το εθνόσημο πετυχαίνει το απόλυτο χατ-τρικ (κεφαλιά, αριστερό πόδι, δεξί πόδι), μετά από τον Φλεβάρη του 1993, όταν τότε το είχε κάνει ο Ντέιβιντ Πλατ (καρέ από γκολ) σε ματς απέναντι στο Σαν Μαρίνο.

Τότε, το ματς είχε ολοκληρωθεί με το εμφατικό 6-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1994, με τον Πλατ να σκοράρει στο 13ο, το 24ο, το 67ο και το 83ο λεπτό. Τον είχαν συνοδεύσει οι Κάρλτον Πάλμερ (76') και Λες Φέρντιναντ (86').

Θυμηθείτε εκείνο το ματς:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα