Προκριματικά EURO U19: Ήττα της Ελλάδας και από τη Δανία με 2-1 και... αντίο στο EURO

Οι Νέοι

bet365

Η Εθνική των Νέων ηττήθηκε 2-1 από την αντίστοιχη της Δανίας στο Ferbes Sports Complex στην Πορτογαλία για την 2η αγωνιστική της Elite Round του EURO U-19. Αυτή ήταν η 2η ήττα για την Εθνική, που σημαίνει ότι δεν συνεχίζει.

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων ηττήθηκε 2-1 στον αγώνα με την αντίστοιχη της Δανίας στο Ferbes Sports Complex στην Πορτογαλία για την 2η αγωνιστική της Elite Round του EURO U-19. Αυτή ήταν η 2η ήττα για την Εθνική μας στο τουρνουά της Πορτογαλίας ενώ οι Σκανδιναβοί έφτασαν τους 6 βαθμούς με 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τη Σερβία στις 22:00.

Η Δανία προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με κεφαλιά του Νίμπο από τη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σερντεμίρ. Η Εθνική μας πίεσε για την ισοφάριση αλλά στο 39' ο Κοντούρης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ντίτμερ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Αλεξίου σούταρε από κοντά, ο Νίλσεν τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκιτέρσος, ο οποίος νικήθηκε από τον Ντίτμερ που έδιωξε πλάγια και στην αντεπίθεση ο Σερντεμίρ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Νικολακούλης έδιωξε εντυπωσιακά και διατήρησε το 1-0. Ένα λεπτό μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Νικολακούλης σταμάτησε το πλασέ του Μπίσοφ από πλάγια θέση. Η ισοφάριση για την Ελλάδα ήρθε στο 62' με ένα εκπληκτικό γκολ του Καλοσκάμη, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ντίτμερ.

Στο 80ό λεπτό ο Μπίσοφ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια, έδωσε την ασίστ στον Σίμελχακ, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1). Αυτή η ήττα ουσιαστικά θέτει εκτός της συνέχειας την Εθνική μας καθότι μόνο ο πρώτος του Ομίλου παίρνει πρόκριση.

Στην Elite Round (28 ομάδες) συμμετέχουν απευθείας η πρώτη ομάδα του ranking της UEFA (Πορτογαλία) για την κατηγορία των Νέων κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και οι 27 ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από την προκριματική φάση. Χωρίζονται σε επτά ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας. Στην τελική φάση προκρίνονται οι επικεφαλής των 7 ομίλων.

Δανία (Μόρτεν Έσκεσεν): Ντίτμερ, Σάε, Νίλσεν, Νίμπο, Φρόουχολντ (80' Χρόσμπεργκ), Σερντεμίρ, Χόϊλουντ (60' Ναρτέϊ), Μπίσοφ, Χάρντερ (70' Σίμελχακ), Αντρέασεν (70' Γιόργκενσεν) και Σβαρτάου (60' Νταγκίμ).

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Νικολακούλης, Γεωργιάδης, Κάτρης, Αλεξίου, Δεληγιάννης, Ανδρικόπουλος (60' Κοντονίκος), Λιατσικούρας (46' Δεληανίδης), Μπάκουλας (70' Μαρουτσής), Κοντούρης, Γκιτέρσος (60 Κωστούλας) και Καλοσκάμης.

Epo.gr

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της ΕΠΟ
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα