Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πλεονέκτημά του για πρόκριση επί Γκενκ ή Ντνίπρο

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πλεονέκτημά του για πρόκριση επί Γκενκ ή Ντνίπρο

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πλεονέκτημά του για πρόκριση επί Γκενκ ή Ντνίπρο

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον β' προκριματικό γύρο του Champions League και το σημαντικό πλεονέκτημα που πρέπει να έχει απέναντι σε οποιαδήποτε εκ των δύο.

Γκενκ ή Ντνίπρο λοιπόν. Γκενκ μετά από απίστευτο θρίλερ στο Βέλγιο, όπου ο τίτλος πέρασε από τα χέρια της Σεν Ζιλουάζ στην Γκενκ και κατέληξε στην Αντβέρπ στα τελευταία δέκα λεπτά των αγώνων και Ντνίπρο.... αναμενόμενα από την Ουκρανία, όπου η Σαχτάρ είχε διασφαλίσει τον τίτλο εδώ και αρκετές μέρες. Εύκολες; Δύσκολες; Εχει αντιμετωπίσει πολλές «ευκολότερες» και πολλές δυσκολότερες ο Παναθηναϊκός στην ιστορία των προκριματικών γύρων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Προφανώς μεταξύ των δύο προτιμητέα θεωρητικά είναι η ουκρανική ομάδα (του περυσινού σούπερ στόχου Ντομίνγκο Μπλάνκο, που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 3 γκολ/2 ασίστ σε 25 ματς).

Οχι μόνο λόγω ποιότητας ρόστερ και έλλειψης ευρωπαϊκής πείρας συγκριτικά με τη Γκενκ, αλλά και λόγω έδρας. Μακάρι να έχουν τερματιστεί άπαξ και δια παντός οι εχθροπραξίες επί ουκρανικού εδάφους σε 45 μέρες, αλλά δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζονταν, πιθανότατα η Ντνίπρο θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό σε πολωνικό έδαφος αν κληρωθεί με το Τριφύλλι.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός καλείται να ασχοληθεί κυρίως με τα του οίκου του και όχι τόσο με των αντιπάλων του. Και σ' αυτό το πλαίσιο, ένα είναι το σημαντικότερο όπλο του, αν θέλαμε να βάλουμε από τώρα στη ζυγαριά τα «υπέρ» και τα «κατά» του ζευγαρώματος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι το επίπεδο ετοιμότητά του συγκριτικά με τον αντίπαλό του, όποιος κι αν είναι αυτός!

  • Εχει τον ίδιο προπονητή για τρίτη σερί σεζόν.
  • Εχει κορμό 14-16 παικτών ανεξάρτητα από τις μεταγραφές που θα γίνουν έως τότε (οι περισσότεροι από εκείνους που θα αγωνιστούν στα πρώτα ματς θα είναι «παλιοί» ασφαλώς).
  • Εχει αγωνιστική ταυτότητα, η οποία μάλιστα κατά τη γνώμη μας του ταιριάζει για νοκ άουτ ματς και θα πρέπει να αλλάξει προς το... παραγωγικότερο στο πρωτάθλημα, αν θέλει του χρόνου να είναι το ίδιο ή και περισσότερο ανταγωνιστικός στη Superleague 1.
  • Ξέρει τις ανάγκες του εδώ και πολύ καιρό και έχει 15-20 μέρες για να αρχίσει να... προσθέτει παίκτες που θα είναι σε θέση να αγωνιστούν εναντίον Ντνίπρο/Γκενκ.
  • Εχει προσλάβει τεχνικό διευθυντή και αυτό είναι ένα σημαντικά βοηθητικό στοιχείο στα μεταγραφικά του συγκριτικά με τις δυο προηγούμενες σεζόν.
  • Εχει και ένα πλεονέκτημα «αντικειμενικό» συγκριτικά με τη Γκενκ και τη Ντνίπρο: τα πρωταθλήματά τους ολοκληρώθηκαν σήμερα, τρεις εβδομάδες μετά το φινάλε της Superleague 1. Kαι ο Παναθηναϊκός αρχίζει προετοιμασία σε δέκα μέρες, αφού οι παίκτες του (πλην των λιγοστών διεθνών) θα έχουν ήδη ξεκουραστεί για ένα μήνα! Ποια καλύτερη ευκαιρία για μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας;

Ναι, όλα αυτά είναι στα... λόγια. Απεικονίζουν όμως μια πραγματικότητα για τους Πράσινους, δεν είναι... ψέματα. Ο Παναθηναϊκός καλείται με τον (όποιο) μηχανισμό του να μην αφήνει ούτε μια μέρα χαμένη αυτή την περίοδο, βλέποντας στον ορίζοντα μια ευκαιρία πρόκρισης στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Μεγαλύτερη εναντίον της Ντνίπρο, μικρότερη εναντίον της Γκενκ, αλλά σε κάθε περίπτωση «ευκαιρία». Δεν είναι χαμένος από χέρι εναντίον καμίας εκ των δύο και τολμούμε να πούμε ότι ουδεμία εκ των δύο δεν διαθέτει την ποιότητα της περυσινής Σλάβια Πράγας, από την οποία ο ελλιπής τότε Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί και με διαιτησία (αποβολή Παλάσιος για «θέατρο» στην Πράγα, «μαύρο θέατρο» για τον Παναθηναϊκό) και με τρομερή αστοχία στη ρεβάνς της Λεωφόρου όπου για 60 λεπτά είχε κάνει εξαίσια εμφάνιση.

Για τα πολλαπλά και τρομερά οφέλη μιας πιθανής πρόκρισης με το «καλημέρα» μην τα ξαναλέμε. Δέκα εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα, διασφαλισμένη η συμμετοχή σε ομίλους του Europa League, σπουδαία πρόκληση στον επόμενο γύρο του Champions League, έξτρα κίνητρα για προσέλκυση παικτών στο μεταγραφικό παζάρι, ωραία αύρα για εκκίνηση με χαμόγελα και κέφι στους οπαδούς, έξτρα συσπείρωση και νέοι στόχοι στα αποδυτήρια είναι μερικά εξ΄αυτών.

Ολα αυτά πολλαπλασιάζονται ως «οφέλη» αν σταθμίσουμε τις παραμέτρους σε ενδεχόμενο αποκλεισμό. Τη γκρίνια επί παντός του παναθηναϊκού επιστητού, την πίκρα όλων, το άγχος για πρόκριση στην επόμενη πίστα, του Europa League. Εναντίον της Σλάβια, «κλείδωσε» αυτό. Και δεν είναι καλό συναπάντημα για τον Παναθηναϊκό, ειδικά αν προέρχεται από την απογοήτευση ενός αποκλεισμού...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...