Ρούμπεν Ντίας vs Βέρτζιλ Φαν Ντάικ: Η σύγκριση των δύο «βράχων» (pics & poll)

Ρούμπεν Ντίας vs Βέρτζιλ Φαν Ντάικ: Η σύγκριση των δύο «βράχων» (pics & poll)

bet365

Ο Ρούμπεν Ντίας κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα των Πολιτών, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αισθάνεται μια παραπάνω σιγουριά και ασφάλεια στα μετόπισθεν, ενώ σε πολλούς θύμισε την πρώτη χρονιά που έκανε ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ με τη φανέλα Λίβερπουλ.

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι έχουν να λένε τα καλύτερα για την μεταγραφή του Ρούμπεν Ντίας στην ομάδα τους. Από τη μέρα που φόρεσε τη φανέλα των «πολιτών» έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει για την ομάδα του.

Ωστόσο, οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις έκαναν πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Βιρτζίλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός στόπερ φέτος έχασε μεγάλο κομμάτι της χρονιάς, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο από το παιχνίδι με την Έβερτον. Κάτι που κόστισε στην ομάδα του Κλοπ. Η Σίτι όμως με τον Ντίας στο δυναμικό της, δεν έχει να φοβάται τίποτα και αυτό φαίνεται και μέσα από τους αριθμούς του νεαρού στόπερ.

Στα νούμερα καλύτερα ο Ολλανδός

Ο Ντίας σε 23 ματς είχε 16 νίκες, η άμυνα μαζί του είχε δεχτεί μόλις εννιά τέρματα και μέτρησε 15 ματς χωρίς η εστία της Σίτι να δεχτεί κάποιο γκολ. Aπό την άλλη ο Φαν Ντάικ στα πρώτα του 23 ματς ως παίκτης της Λίβερπουλ είχε 13 νίκες, δεχθεί 23 γκολ ενώ η εστία των «Reds» έμεινε απαραβίαστη 10 φορές.

Βέβαια, η φετινή σεζόν του 24χρονου αμυντικού των «πολιτών» δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με την πρώτη χρονιά του Φαν Ντάικ στους «Reds». Ο Ολλανδός τη σεζόν 2018/19 ήταν ο νικητής στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, καθώς είχε τις περισσότερες αναχαιτίσεις, τάκλιν, απομακρύνσεις, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και πάσες.

Οπως επίσης έχασε την κατοχή της μπάλας λιγότερες φορές, υπέπεσε σε λιγότερα πέναλτι, διέπραξε λιγότερα φάουλ και αντίκρισε λιγότερες κίτρινες κάρτες.

Ο Ντίας από την άλλη υπερέχει σε λιγότερες κατηγορίες όπως ότι στα περισσότερα μπλοκ, λιγότερα λάθη που οδήγησαν σε γκολ του αντιπάλου και έχει καλύτερο ποσοστό ακρίβειας πάσας. Βέβαια, οι αριθμοί πολλές φορές δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά σε γενικές γραμμές η υπεροχή του Ολλανδού στόπερ της Λίβερπουλ έναντι του Πορτογάλου της Σίτι είναι ξεκάθαρη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος αμυντικός;
Ρούμπεν Ντίας
Βέρτζιλ Φαν Ντάικ
Created with Poll Maker
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα