Τότεναμ: Σε μια διετία... όλα λάθος (vids)

Τότεναμ: Σε μια διετία... όλα λάθος (vids)

Τότεναμ: Σε μια διετία... όλα λάθος (vids)

bet365

Από τον τελικό του Champions League το 2019, η Τότεναμ πήρε την απόλυτη κατηφόρα μέσα σε μόλις μια διετία, έπαιξε έναν τελικό χωρίς κανονικό προπονητή και τώρα χάνει και τον Κέιν...

Από εκείνο το λάθος που έκανε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και δεν αντιλήφθηκε πότε ήταν η σωστή στιγμή ν' αποχωρήσει, μέχρι την τωρινή κατάσταση, έχουν μεσολαβήσει δυο χρόνια.

Και ένα τέτοιο χρονικό διάστημα είναι τεράστιο σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που μπορούν να προκληθούν σε έναν σύλλογο και τις συνθήκες που επικρατούν εντός του, με απόλυτο καθρέφτη στον αγωνιστικό χώρο και την εικόνα που βγάζει η ομάδα...

Ο Ποτσετίνο «άδειασε» και δεν το κατάλαβε...

Σ' εκείνο το ταξίδι στη Μαδρίτη για τον μεγάλο τελικό του Champions League, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πίστευε πως ανεξάρητα από την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα για την ομάδα του, θα έβρισκε το κίνητρο αλλά και τον τρόπο να το μεταβιβάσει στους ποδοσφαιριστές του για τη συνέχεια.

Μαζί του, η Τότεναμ απέκτησε κύρος, έγινε ομάδα που την υπολόγιζαν όλοι οι αντίπαλοι, που υπήρξε στιγμή κατά την οποία ορισμένοι να ήθελαν να τη δουν μέχρι και Πρωταθλήτρια Αγγλίας και που σίγουρα τη χειροκρότησαν για τις μεγάλες στιγμές απέναντι στον Άγιαξ και τη Σίτι.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Τότεναμ στην εποχή του Αργεντινού ήταν σε συγκομιδή βαθμών πίσω μονάχα από τους αδιαφιλονίκητους Πρωταθλητές του Γκουαρδιόλα (446), τη Λίβερπουλ (404) και την Τσέλσι (398)!

Του αναγνωρίζεται πως πέρασε την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 δίχως να του διαθέσουν ούτε ένα ευρώ στο μεταγραφικό «παζάρι» για την ενίσχυση του ρόστερ, δεν άφησε αυτό το μεγάλο εμπόδιο να του σταματήσει τη διαδρομή εκείνη τη χρονιά, όμως, το φινάλε γράφτηκε με πίκρα. Όσο κι αν τη στιγμή που σημειώθηκε, φάνταζε τόσο μα τόσο απαραίτητο...

Ο Μουρίνιο (πάλι) έφυγε δίχως να κάνει φίλους

Στην ουσία δεν πίστεψε ποτέ στους ποδοσφαιριστές του. Ξανά άρχισε να τους καταλογίζει ευθύνες – όπως συνηθίζει να κάνει στις ομάδες που εργάζεται – και παρά το γεγονός πως προσπάθησε τουλάχιστον να προσεγγίσει κάπως καλύτερα τους Κέιν και Ντέλε Άλι, απέτυχε παταγωδώς. Ανέλαβε μέσα σε λίγες ώρες από την απομάκρυνση του Ποτσετίνο, προκάλεσε την έκπληξη όλων όταν παρουσιάστηκε στο προπονητικό κέντρο δίχως να το περιμένει κανείς και... έγραψε αρνητική ιστορία.

Η Τότεναμ, έγινε η μοναδική ομάδα στην καριέρα του δίχως να κατακτήσει τρόπαιο!

Τα έβαλε με τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος αμέσως μετά την απόλυση του Μουρίνιο πέταξε τα «βέλη» του περί αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας στο γήπεδο δίχως αυτό να αρμόζει στο μέγεθος του κλαμπ. Τον Ντέλε Άλι τον είχε εξαφανίσει ανοίγοντας μεγάλο «μέτωπο» μαζί του. Το κλίμα είχε στραβώσει και δεν διορθωνόταν.

Ακόμα κι αν η Τότεναμ στα μισά της φετινής σεζόν ήταν στην κορυφή της Premier League, κατέρρευσε. Έφτασε να μην θεωρεί σίγουρη την ευρωπαϊκή συμμετοχή της επόμενης σεζόν, αποκλείστηκε από το Europa League από την ηρωική Ντινάμο Ζάγκρεμπ και έφτασε να παίξει τελικό LeagueCup με τον Ράιαν Μέισον ως υπηρεσιακό στον πάγκο. Φεύγοντας, ο Μουρίνιο χαμογελούσε και το ίδιο μάλλον έκαναν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Κέιν τους αφήνει στα κρύα του λουτρού

Έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να ταιριάξει πια τις φιλοδοξίες του με αυτές του συλλόγου στον οποίο ανδρώθηκε, ωρίμασε, πρόσφερε, πάλεψε, αλλά τελικά δεν πέτυχε όσα θα ήθελε... Ο Χάρι Κέιν θέλει διακαώς να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του το φετινό καλοκαίρι, το κατέστησε ξεκάθαρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γκάρι Νέβιλ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η κατάσταση στην Τότεναμ τον κάνει να έχει χάσει πλέον τη χαρά του, όπως φάνηκε και στο ματς με την Βίλα.

Είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών για τα «σπιρούνια», τα οποία όμως φαίνεται ότι θ' αφήσει μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Θ' αναγκάσει τον Ντάνιελ Λέβι πέρα από νέο μόνιμο προπονητή, να ψάξει και για επιθετικό που θα μπορεί έστω και σε κάποιο βαθμό να καλύψει τα περισσότερα από τα γκολ που πετύχαινε κάθε σεζόν ο Χάρι Κέιν.

Η δική του ιστορία που εκτυλίσσεται, είναι ένα κερασάκι σε μια τούρτα που μόνο γλυκιά γεύση δεν έχει για το λονδρέζικο κλαμπ στη διετία που... όλα πήγαν λάθος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα