Ιεανάτσο: Ένα αστέρι από ψηλά του φέγγει το δρόμο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ιεανάτσο: Ένα αστέρι από ψηλά του φέγγει το δρόμο (vids)

bet365

Μέχρι τις αρχές Φλεβάρη δεν είχε ούτε ένα γκολ. Και τώρα, οδηγεί την Λέστερ προς το Champions League. Ο Κελέτσι Ιεανάτσο, στην καλύτερη περίοδο της ζωής του και με έναν φύλακα – άγγελο από πάνω του, αντικρίζει τη μεγάλη ποδοσφαιρική επιβράβευση.
Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η Πάλας έδειχνε να έχει ζορίσει τρομερά την Λέστερ το βράδυ της Δευτέρας, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να έχει μείνει πίσω στο σκορ από το 12ο λεπτό με το 10ο γκολ του Ζαχά τη φετινή σεζόν.

Οι «αλεπούδες» δεν είχαν τρόπους να βρουν απάντηση στο πρώτο 45λεπτο, όμως, ο Κελέτσι Ιεανάτσο άλλαξε όλη την ιστορία της αναμέτρησης, συνείσφερε στον μέγιστο βαθμό στη μεγάλη ανατροπή της Λέστερ και ο Νιγηριανός διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του μέχρι και αυτή τη στιγμή!

Ο χαμός της μητέρας του και η απόφαση να σταθεί στα πόδια του

Πριν από αρκετά χρόνια (2011) ο Κελέτσι Ιεανάτσο έχασε αιφνίδια τη μητέρα του, έπειτα από μάχη με ασθένεια. Όλα έγιναν πολύ σύντομα. Δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά στην πατρίδα του για να τη βοηθήσουν κι έτσι η οικογένεια του ποδοσφαιριστή έπρεπε ν' αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη απώλεια, συνεχίζοντας την διαδρομή της ζωής, με έναν φύλακα άγγελο από πάνω τους.

Όση παρηγοριά κι αν προσφέρει αυτό, ο χαμός της μάνας δεν ξεπερνιέται όσο κι αν μπεις σε διαδικασία να σκεφτείς ότι είναι πάντοτε μαζί σου, σε κάθε σου βήμα... Ο Ιεανάτσο κατάλαβε πως πλέον μαζί με τον πατέρα του έπρεπε ν' αναλάβουν δράση, με τον ποδοσφαιριστή να έχει άλλα τρία αδέρφια, δυο αγόρια κι ένα κορίτσι...

«Ο πατέρας μου έμεινε πίσω να τους βοηθάει κι εγώ πήγα στο Μάντσεστερ μόνος μου... Ήμουν περήφανος που στα 19 μου κατάφερα να φύγω και να μείνω μόνος μου. Είχα πίστη στον εαυτό μου. Με βοήθησαν και τα αδέρφια μου να σταθώ στα πόδια μου ψυχολογικά. Ό,τι κάνω, είναι για την μητέρα μου και για την οικογένειά μου» έχει δηλώσει.

Φέτος, μετά το χατ-τρικ που είχε πετύχει κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (5-0) μέσα στον Μάρτιο και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στην Αγγλία, είχε πει με «σπασμένη» φωνή: «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την περίσταση για να αφιερώσω τα γκολ στις μαμάδες όλου του κόσμου, αυτές που πάντα μας προσέχουν... Χαρούμενη γιορτή της μητέρας σε όλες...».

Το Μουντιάλ που τον «έστειλε» Αγγλία

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2013, ο Ιεανάτσο, θα μπορεί να βάλει το Παγκόσμιο Κύπελλο ηλικιακού επιπέδου κ-17 στα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά της ζωής του. Άλλαξε τα πάντα για εκείνον η διοργάνωση στην οποία συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας. Ομάδες όπως οι Άρσεναλ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο τον παρακολούθησαν και αμέσως μετά άρχισαν να τον προσεγγίζουν και διάφοροι μάνατζερ.

Το... λαβράκι άρχισε να εξιτάρει όσους παρακολούθησαν το τουρνουά. Μάλιστα, αναδείχθηκε το πιο πολλά υποσχόμενο ταλέντο της πατρίδας του για το 2013, ενώ στα τέλη του έτους, ταξίδεψε στο Μάντσεστερ και υπέγραψε προσύμφωνο με την Σίτι!

Η συνεργασία του με τους «πολίτες» ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2014, όταν πλέον είχε κλείσει τα 18 του χρόνια και μπορούσε να παραμείνει και στην Αγγλία. Ο κόσμος μπορεί να μην τον θυμάται με τη φανέλα των γαλάζιων του Μάντσεστερ κι όμως ο Κελέτσι Ιεανάτσο στο βιογραφικό του έχει να παρουσιάσει 64 εμφανίσεις ως μέλος των «πολιτών», έχοντας σκοράρει 21 φορές!

Τον Αύγουστο του 2016 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Σίτι μέχρι και το 2021, ωστόσο, η μετακίνηση του Γκάμπριελ Ζέσους στο Etihad περιόρισε τρομερά τις συμμετοχές του.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα ο Ιεανάτσο να πωληθεί στη Λέστερ τον Αύγουστο του 2017 έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια χρονιά, αποκτήθηκε για τις «αλεπούδες» και ο Χάρι Μαγκουάιρ – με προπονητή της ομάδας τότε τον Κρεγκ Σέικσπιρ – που έφτασε να είναι τώρα ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

«Έκρηξη» από γκολ αν και ήταν «άσφαιρος» μέχρι τον Φλεβάρη!

Μέχρι και τις αρχές του Φλεβάρη του 2021, ο Κελέτσι Ιεανάτσο δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ούτε μια φορά για τη φετινή σεζόν στην Λέστερ! Το απόλυτο τίποτα! Και σε αυτούς τους περίπου τρεις μήνες που έχουν ακολουθήσει, ο 24χρονος επιθετικός των «αλεπούδων» έχει παρουσιάσει ένα... αμείλικτο πρόσωπο μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ειδικά από τις 3 του Μάρτη και μετά έχει... σεληνιαστεί!

Είναι ο άνθρωπος που με δικό του γκολ έστειλε την Λέστερ στον πρώτο της τελικό Κυπέλλου έπειτα από 52 χρόνια και η ομάδα του θα διεκδικήσει το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού απέναντι στην Τσέλσι την 15η Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ», σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως να γίνει μπροστά σε 21.000 οπαδούς.

Είναι ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα για την ομάδα του πίσω από τον Χάρι Κέιν, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Premier League με όσα έχουν πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις στο 2021! Έχει συμβολή σε 14 γκολ (στα τελευταία 9 ματς), με τον Άγγλο στράικερ της Τότεναμ να έχει 18.

Από την 1η Μαρτίου και μετά έχει τα περισσότερα τέρματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα 10 φορές έναντι των 7 του Κέιν και των 6 που έχουν οι Λίνγκαρντ και Γουντ.

Στις 14 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Λέστερ, έχει σκοράρει ισάριθμες φορές, ενώ, είχε χρειαστεί 76 αναμετρήσεις στο πιο πρόσφατο παρελθόν για να φτάσει στα 14 τέρματα!

Ο πανηγυρισμός του γι' αυτά τα επιτεύγματά του, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, πέρα από την μόνιμη αφιέρωση στη μητέρα του. Αυτή που είναι πλέον... ένα αστέρι. Μαζί με το άστρο του γιου της. Και οδηγεί εκείνον και την ομάδα του... στ' αστέρια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα