Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-5: Διασυρμός στο Λονδίνο! (vids)

Κώστας Τόπας
Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-5: Διασυρμός στο Λονδίνο! (vids)

bet365

Η Γουεστ Μπρομ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ αλλά και να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το εμφατικό 5-2!

Μετά από 14 παιχνίδια, για όλες τις διοργανώσεις, η Τσέλσι, γνώρισε βαριά ήττα με 5-2 από την Γούεστ Μπρομ και πλέον κινδυνεύει να χάσει την τέταρτη θέση στην βαθμολογία της Premier League.

Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, η Τσέλσι κέρδισε ένα φάουλ με τον Αλόνσο να εκτελεί και την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του του Τζόνστον. Ωστόσο, ο Πούλισικ ο οποίος ακολουθούσε την πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή κι από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε η… κατρακύλα για τους «μπλε».

Ένα λεπτό μετά το 1-0, η Τσέλσι έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος είχε ήδη κίτρινη κάρτα από το 5ο λεπτό, ανέτρεψε τον Γιοκουσλού και ο Ντέιβιντ Κουτ του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σα να μην έφτανε η αποβολή, η ομάδα του Τόμας Τούχελ, είδε την Γουέστ Μπρομ όχι μόνο να ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά και να κάνει και την ανατροπή στο 45+4’ με τα γκολ του Περέιρα. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως υπό την καθοδήγηση του Τούχελ, η εστία της Τσέλσι δεν είχε παραβιαστεί ούτε μία φορά σε εντός έδρας παιχνίδι της για την Premier League. Η Γουεστ Μπρομ όμως κατάφερε σε ένα ημίχρονο να πετύχει όχι ένα αλλά δύο τέρματα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Τσέλσι παρά την πίεσή της για ισοφάριση, είδε την ομάδα του Σαμ Αλαρντάις να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο 63’ Ο Φούρλονγκ με ωραία σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Ρόμπινσον, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Μεντί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1! Η Γουέστ Μπρομ έμοιαζε ασταμάτητη και πέντε λεπτά αργότερα έκανε τον 4-1 με τον Ντιανιε. Η Τσέλσι από την άλλη, αν και σε κατάσταση -σοκ- κατάφερε να μειώσει σε 4-2 με το γκολ του Μέισον Μάουντ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν καθόλου και στις καθυστερήσεις έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με τον Ρόμπινσον να διαμορφώνει το τελικό 2-5!

Το 2-5 παρέμεινε μέχρι τέλους κι έτσι η Γουέστ Μπρομ πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι, μιας και έως τώρα μετρούσε 10 νίκες και 4 ισοπαλίες, από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Λονδίνου.

Πλέον, μετά από αυτή την ήττα η Τσέλσι, κινδυνεύει να χάσει την τέταρτη θέση από την Γουέστ Χαμ, η οποία είναι στο -2 από τους «μπλε» με ματς λιγότερο. Από την άλλη η Γουέστ Μπρομ συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ούσα στην προτελευταία θέση με 21 βαθμούς και στο +7 από την τελευταία Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ζουμά, Τζέιμς, Ζορζίνιο (72’ Χάβερτς), Κόβασιτς, Αλόνσο, Ζίγες (33’ Κρίστενσεν), Πούλισικ (46’ Μάουντ), Βέρνερ

Γουέστ Μπρομ: Τζόνστον (37’ Ρόμπινσον), Φούρλογκ, Οσέυ (24’ Ιβάνοβιτς), Μπάρτλι, Αγιαγί, Τάουνσεντ, Φίλιπς (88’ Λίβερμορ), Γιοκουσλού, Μάιτλαντ-Νάιλς, Περέιρα, Ντιάνιε

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα