Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι: Επιασε 13άρι και πετάει για “Ανφιλντ” (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι: Επιασε 13άρι και πετάει για “Ανφιλντ” (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με 0-2 από τη Μπέρνλι, έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και την Κυριακή έχει ραντεβού τίτλου με τη Λίβερπουλ. Διπλό η Λέστερ στη Φούλαμ (0-2).

Ηταν 21 Οκτωβρίου και το 2-0 από την Τότεναμ. Εκτοτε η Μάντσεστερ Σίτι δεν ξανακοίταξε πίσω της και μετά το πέρασμα με 0-2 από την Μπέρνλι, έφτασε τα 20 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και τις 13 σερί νίκες αντίστοιχα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της (σ.σ.: το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 11 σερί). Ηταν πραγματικά ένα πανεύκολο βράδυ για τους Πολίτες που δεν απειλήθηκαν καθόλου, επιβεβαιώνοντας το γιατί έχουν δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε αυτό το σερί των 20 αγώνων.

Η κεφαλιά ψαράκι του Γκάμπριελ Ζέσους στο ξεκίνημα (3') έβαλε τους φιλοξενούμενους σε τροχιά τριπόντου και στο 39' το κλείδσαν με την παράλληλη του Γκουντογκάν και το εξ επαφής τελείωμα του Στέρλινγκ. Μέχρι το φινάλε έκαναν άριστη διαχείριση της αναμέτρησης και έφυγαν από το “Turf Moor” φτάνοντας τις 20 νίκες συνολικά κόντρα στην Μπέρνλι, από την οποία έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά σε 27 συναντήσεις τους. Κάπως έτσι η Σίτι επέστρεψε στο +3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ματς λιγότερο, αλλά και στο +7 από τη Λίβερπουλ, την οποία επισκέπτεται την Κυριακή.


Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!


Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Μι, Ταρκόφσκι, Πιέτερς, Λόουτον, Κορκ (71' Στέφενς), Γουέστγουντ (81' Μπένσον), ΜακΝιλ, Γκούντμουντσον, Βίντρα, Ροντρίγκες (77' Μουμπόνγκο)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο (65' Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζέσους.


Αντέδρασε με διπλό η Λέστερ

Η Λέστερ αντέδρασε μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λιντς, επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Λονδίνο και βρέθηκε ξανά στην 3η θέση και στο +2 από τη Λίβερπουλ (αλλα με ματς περισσότερο). Aνίθετα, η Φούλαμ έμεινε στο -7 από τη ζώνη παραμονής και το έργο παραμονής έγινε ακόμα δυσκολότερο. Η Λέστερ μπήκε καλύτερα, πίεσε και στο 17' άνοιξε το σκορ με τον Ιεανάτσο από ασίστ του Μάντισον. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν προσπάθειες με τον Μίτροβιτς και τον Ανγκίσα, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία στο 43' με τον Λούκμαν. Η Φούλαμ δε σκόραρε και η Λέστερ την «τιμώρησε», μιας και από νέα ασίστ του Μάντισον, ο Τζάστιν πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο εξτρέμ των «Αλεπούδων» έκανε δυο ασίστ σε ένα ματς της PL. Η Φούλαμ προσπάθησε να φανεί απειλητική, Ριντ και Λούκμαν είχαν ευκαιρίες, αλλά όχι και τον τρόπο να σκοράρουν και να βάλουν την ομάδα τους στο «κόλπο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα