Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1: Απίθανο buzzer beater Φιρμίνο και κορυφή! (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1: Απίθανο buzzer beater Φιρμίνο και κορυφή! (vid)

bet365

Μια κεφαλιά - οβίδα του Φιρμίνο στο 90' έδωσε την τεράστια νίκη 2-1 στη Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ κι έστειλε την ομάδα του Κλοπ στην κορυφή και στο +3 από τους Λονδρέζους.

Ο Ρόμπερτσον το κόρνερ, καρφωτή κεφαλιά του Φιρμίνο και η Λίβερπουλ παίρνει μια σπουδαία νίκη στο 90! Από τα γκολ που ίσως κάνουν τη διαφορά στη φετινή Premier League. Σε ένα μεγάλο ματς, οι Reds επικράτησαν 2-1 της Τότεναμ, είναι μόνοι στην κορυφή και στο +3 από τους Λονδρέζους. Δύναμη, δυο δοκάρια, φάσεις, αλλά τα φώτα έπεσαν σε έναν, στον Φιρμίνο.

Κυριάρχησε η Λίβερπουλ, αλλά ο Σον είχε τον τρόπο!

H Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στον αντίποδα, η Τότεναμ παρουσιάστηκε με τη γνωστή συνταγή, συμπαγής στην άμυνα και... αντεπιθέσεις. Ωστόσο, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κυριάρχησε και στο 21' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Σαλάχ από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ για τους Reds, όταν ο Σαλάχ με τη... μεγάλη βοήθεια του Αλντερβάιρελντ (βρήκε η μπάλα στο πόδι του) άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 11 γκολ φέτος! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Γιορίς νίκησε τον Τζόουνς. Κι όμως η Τότεναμ στην πρώτη της φάση στο ματς βρήκε δίχτυα. Ο Λο Σέλσο έκανε την πάσα, ο Σον βγήκε στην πλάτη της άμυνας (οριακά σε ελεγχόμενη θέση) και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 11ο του γκολ φέτος. Το α' μέρος τελείωσε με τη Λίβερπουλ να έχει δυο καλές φάσεις με τον Μανέ και την Τότεναμ με... 75 πάσες, οι λιγότερες για ομάδα του Μουρίνιο από το 2012 (54 στο ματς της Ρεάλ με τη Μπάρτσα).

Στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, η Τότεναμ έκανε όσα δεν έγιναν στο α' μέρος. Στο 46' ο Μπερντβάιν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά υπό την πίεση του Αρνολντ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κέιν έκλεψε, έκανε πανέξυπνο τελείωμα, αλλά ο Αλισον έσωσε την εστία του. Η Τότεναμ εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της Λίβερπουλ και στο 63' είχε μοναδική φάση για να σκοράρει, αλλά ο Μπερντβάιν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Γκολ λύτρωσης και... σφαίρα στο ΚOP!


Οι Reds αντέδρασαν και μετά το 70' φάνηκαν πιο ορεξάτοι, ενώ κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα. Στο 73' ισοφάρισαν τα δοκάρια, ο Μανέ γύρισε υπέροχα, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο! Η κατοχή έφτασε στο 75% για την ομάδα του Κλοπ, η οποία πίεζε για το πολυπόθητο γκολ. Κι αυτό ήρθε στο 90'!!! Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φιρίνο έστειλε με κεφαλιά - οβίδα τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, πέτυχε το 2-1 κι έτρεξε σαν τρελός στο ΚΟP για να πανηγυρίσει το γκολ με τους 2000 φιλάθλους των Reds!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Γουίλιαμς, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ντέιβις, Σισοκό, Χόιμπιεργκ, Ντάιερ, Λο Σέλσο (58' Μόουρα), Σον (87' Αλι), Κέιν, Μπεργκβάιν (76' Ρεγκιλόν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Φούλαμ – Μπράιτον 0-0: Χαμένοι και οι δύο

Χωρίς νικητή, χωρίς γκολ και ουσιαστικά με δύο ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους χαμένες, ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Φούλαμ με την Μπράιτον. Το 0-0 δεν ικανοποιεί κανέναν, καθώς οι γηπεδούχοι της Φούλαμ είναι στην 17η θέση με 9 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 16η με 11. Στα του αγώνα η φάση όλου του ματς ήταν στο 49' όταν ο Λαλάνα σκόραρε αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως χέρι μετά από υπόδειξη του VAR.

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-1: Έχασαν ευκαιρία να βρεθούν σε θέση Ευρώπης τα... σφυριά

Ενδιαφέρον είχαμε και στον αγώνα της Γουέστ Χαμ με την Κρίσταλ Πάλας. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ με το 1-1 να μην τους αφήνει ικανοποιημένους και ειδικά τους γηπεδούχους. Τα... σφυριά παίζοντας από το 70' με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μπεντέκε, δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2-1 και να βρεθούν σε θέση Ευρώπης. Η Κρίσταλ Πάλας ωστόσο ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Μπεντέκε στο 34' για να ισοφαρίσει ο Χάλερ στο 55'. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος παίρνοντας και οι δύο ομάδες από έναν βαθμό.

Διαβάστε ακόμα

Λίβερπουλ – Τότεναμ: Το «χρυσό» γκολ του Φιρμίνιο (vid)

Μουρίνιο σε Κλοπ: «Η καλύτερη ομάδα έχασε» (vid)

Λίβερπουλ – Τότεναμ: Ο Κλοπ πανηγυρίζει στο KOP, ακούστε με τον ήχο στο τέρμα (vid)

Η βαθμολογία της Premier League: Πάλι μόνη πρώτη η Λίβερπουλ, 12 ομάδες σε απόσταση 10 βαθμών!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα