Άρσεναλ – Γουλβς 1-2: Ιστορικό διπλό μετά από 41 χρόνια με κανονιά – μαχαιριά του Ποντένσε (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Άρσεναλ – Γουλβς 1-2: Ιστορικό διπλό μετά από 41 χρόνια με κανονιά – μαχαιριά του Ποντένσε (vids)

bet365

Με πολύ ωραίο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε, η Γουλβς νίκησε εκτός έδρας την Άρσεναλ για πρώτη φορά μετά από το 1979 (2-1), την υποχρέωσε σε τρίτη διαδοχική ήττα στο «Emirates» και την άφησε καρφωμένη στην 14η θέση της Premier League - Αρνητικό ρεκόρ... 39ετίας από τους Κανονιέρηδες!

Την Πέμπτη (03/12), η Άρσεναλ θα υποδεχθεί την Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα για το Europa League και, για πρώτη φορά μετά την... εισβολή του κορονοϊού, θα το κάνει με κόσμο (δύο χιλιάδες φιλάθλους).

Στο τελευταίο της παιχνίδι χωρίς φιλάθλους, όμως, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα επιβεβαίωσε την προβληματική της εικόνα, αφού η Γουλβς την υποχρέωσε σε τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα (2-1) και πανηγύρισε για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενη κόντρα στην Άρσεναλ από το 1979, όταν βεβαίως οι Κανονιέρηδες έπαιζαν ακόμα στο «Χάιμπουρι».

Το παγωμένο «Emirates» πάγωσε ακόμα περισσότερο με τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του Ραούλ Χιμένες, ο οποίος αποχώρησε με φορείο μετά από σύγκρουση, κεφάλι με κεφάλι, με τον Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος υποχρεώθηκε να βγει ως αλλαγή στην ανάπαυλα.

Ακόμα και χωρίς τον καλύτερό της επιθετικό, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν ανώτερη και, χάρη στον εξαιρετικό Πέδρο Νέτο, άνοιξε το σκορ (27'), όταν ο Νέτο πήρε το ριμπάουντ ύστερα από κεφαλιά του Ντεντονκέρ στο οριζόντιο δοκάρι και εκτέλεσε τον Μπερντ Λένο.

Η Άρσεναλ, η οποία πλήρωσε εκ νέου το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (μεταξύ άλλων), κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα (30'), με κεφαλιά του Γκάμπριελ ύστερα από κόρνερ του Γουίλιαν.

Η γρήγορη ισοφάριση δεν πτόησε τους καλά στημένους Λύκους, οι οποίοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (42'), όταν ο Ντάνιελ Ποντένσε «τσίμπησε» εξαιρετικά την μπάλα, μετά από ασθενή απόκρουση του Λένο σε σουτ του Νέτο (ναι, πάλι αυτός) και πλάσαρε ιδανικά για το 1-2, το οποίο έμελλε να είναι τελικό (και ιστορικό).

Γιατί; Επειδή η Άρσεναλ, παρ' ότι ο Αρτέτα τα έπαιξε όλα για όλα με Ρις Νέλσον και Αλεξάντερ Λακαζέτ, δεν απείλησε πολύ πειστικά την μαζική άμυνα της Γουλβς, η οποία με κορυφαίο τον Κόνορ Κόουντι κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, ανέβηκε στην έκτη θέση (στο -1 από την τετράδα) και άφησε την Άρσεναλ στην 14η. Με 13 βαθμούς, οι Κανονιέρηδες έχουν την μικρότερη συγκομιδή μετά τα πρώτα δέκα ματς, από την σεζόν 1981-82 (12). Δύο χρόνια, δηλαδή, μετά την τελευταία νίκη της Γουλβς πριν από την αποψινή!

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο – Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ (46' λ. τρ. Χόλντινγκ), Γκαμπριέλ, Τίρνεϊ – Θεμπάγιος, Τσάκα (81' Λακαζέτ) - Γουίλιαν (65' Νέλσον), Γουίλοκ, Σάκα – Ομπαμεγιάνγκ.

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο – Σεμέδο, Μπολί, Κόουντι, Μαρσάλ – Τραορέ, Ντεντονκέρ, Μουτίνιο, Νέτο – Χιμένες (15' λ. τρ. Φάμπιο Σίλβα / 78' Κίλμαν), Ποντένσε (70' Ρούμπεν Νέβες).

Διαβάστε ξανά το LIVE του αγώνα!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα