Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2: Ουκρανική σφυριά, χαμός για το σεντόνι! (vids)

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2: Ουκρανική σφυριά, χαμός για το σεντόνι! (vids)

bet365

Τεράστια νίκη της Γουέστ Χαμ στην μάχη της παραμονής, σφίγγει ο κλοιός για την Τσέλσι στην διεκδίκηση μιας θέσης για την τετράδα του Champions League.

Η Τσέλσι έκανε πρεμιέρα με φανέλα και χορηγό, αλλά το «3» στο μπροστινό μέρος της δεν φάνηκε... γούρικο, αφού οι Μπλε δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Λέστερ από την Έβερτον για να ανέβουν στην τρίτη θέση.

Η Γουέστ Χαμ, αντίθετα, έδειξε χαρακτήρα, ανέβασε εντυπωσιακά την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε εντέλει σε μια τεράστια νίκη (3-2), στην μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τα Σφυριά απέχουν τρεις βαθμούς από την τελευταία τριάδα, την ώρα που οι Μπλε παρέμειναν τέταρτοι, αλλά με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς να απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την πρώτη τετράδα.

Η Τσέλσι είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία, όχι όμως και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, κάτι που έκανε η Γουέστ Χαμ (34'), με το VAR να ακυρώνει το γκολ του Τόμας Σούτσεκ για οφσάιντ... εκατοστών.

Οκτώ λεπτά μετά το... παραλίγο 1-0, περάσαμε στο πραγματικό 0-1. Ο Κρίστιαν Πούλισικ, ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο Γουίλιαν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει σημειώσει γκολ ΚΑΙ τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια όντες μπροστά στο σκορ, αλλά ο Σούτσεκ εκ νέου, μετά από νέο κόρνερ, έφερε το 1-1 με κεφαλιά στην τελευταία φάση, με το VAR να μην έχει... λόγο αυτή την φορά.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες μπήκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και η Τσέλσι προς το χειρότερο. Ο πολύ δραστήριος Μιχαΐλ Αντόνιο, με κοντινή προβολή ύστερα από συρτή σέντρα του Μπόουεν, έβαλε μπροστά στο σκορ τα αποφασισμένα Σφυριά (51').

Ο Λάμπαρντ έκανε αλλαγές, η Τσέλσι πίεσε για την ισοφάριση, την οποία πέτυχε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν (72'). Ένα εξαιρετικό γκολ που, θεωρητικά, έδινε την ώθηση στους Μπλε για να φτάσουν στην ανατροπή.

Ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90, όμως, η Γουέστ Χαμ έφυγε ιδανικά στην αντεπίθεση και ο Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα, πλάσαρε ιδανικά τον Κέπα για να δώσει στην Γουέστ Χαμ μια νίκη που μπορεί να σημάνει μια κατηγορία.

Και να υποχρεώσει την Τσέλσι στην πρώτη της ήττα μετά την καραντίνα, μια ήττα που βάζει... φωτιά στην μάχη για τα «χρυσά» εισιτήρια του Champions League, αφού την ίδια αγωνιστική ηττήθηκε και η τρίτη Λέστερ.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι – Φρέντερικς, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ – Σούτσεκ, Ράις – Μπόουεν (78' Γιαρμολένκο), Φορνάλς (90' Μπαλμπουένα), Λαντσίνι (68' Γουίλσιρ) - Αντόνιο.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο – Μπάρκλεϊ (63' Λόφτους – Τσικ), Καντέ, Κόβατσιτς (53' Μάουντ) - Γουίλιαν, Έιμπραχαμ (63' Ζιρού), Πούλισικ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα