CNN: «Ηρωας ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου»

Gazzetta team
CNN: «Ηρωας ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου»

bet365

Τα ξένα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «Ηρωα» τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου, αφού χάρη στην αυτοθυσία του σώθηκαν δεκάδες ζωές.

«Δεν ξέρω πως το έκανε, αλλά κατάφερε να επιβραδύνει τη συντριβή και να βυθίσει το ελικόπτερο στο γωνιακό μέρος του χώρου στάθμευσης, εκεί όπου δεν υπήρχαν άνθρωποι» τόνισε ο κάμεραμαν του SkySports Νταν Κοξ για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου, Eric Swaffer.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο Βρετανός πιλότος κατάφερε με αυτή την αυτοθυσία να απομακρύνει το ελικόπτερο από τα πλήθη και να σώσει τις ζωές δεκάδων που βρίσκονταν στο πάρκινγκ. Οσοι τον ήξεραν πάντως δεν έμειναν έκπληκτοι, αφού ο Swaffer ήταν εξειδικευμένος στην πτήση πολλών τύπων αεροσκαφών από ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα μέχρι εμπορικά αεροσκάφη. Παράλληλα, είχε διδάξει αρκετούς πιλότους πώς να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Πέταξα μαζί του για τέσσερις μήνες και έμαθα σχεδόν τα πάντα για τα αεροπλάνα. Ήταν ο πιο καταρτισμένος και ευέλικτος πιλότος που γνώρισα ποτέ. Ήταν μια εγκυκλοπαίδεια για μας...» τόνισε στο CNN, o πιλότος Sanjay Menzies. Παράλληλα, η "Daily Mail" τόνισε πως η 46χρονη Izabela Roza Lechowicz, ήταν εκπαιδεύτρια πτήσεων, συγκυβερνήτρια του ελικοπτέρου και σύντροφος του πιλότου. Μάλιστα, το ζευγάρι στο παρελθόν είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Βασιλική Οικογένεια της Ταϊλάνδης.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα