Σβεν-Γκόραν Έρικσον - Λίβερπουλ: Η εκπλήρωση του ονείρου και μια γροθιά στον καρκίνο

Σβεν-Γκόραν Έρικσον - Λίβερπουλ: Η εκπλήρωση του ονείρου και μια γροθιά στον καρκίνο

Ιάσονας Θεριός
eriksson_article

bet365

Στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, η Λίβερπουλ δεν άφησε τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον να... περπατήσει μόνο του. Το απόγευμα του Σαββάτου (23/03), ο σπουδαίος Σουηδός θα γυρίσει την πλάτη του στον καρκίνο και θα εκπληρώσει το όνειρό του στο κατάμεστο «Άνφιλντ».

«Αυτό θα ήταν το όνειρό μου: Πάντα ήθελα να προπονήσω τη Λίβερπουλ», δήλωσε στις αρχές του έτους ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, λίγο αφού είχε συγκλονίσει τον πλανήτη ομολογώντας πως ο καρκίνος τού έχει αφήσει μόλις έναν χρόνο ζωής. Βλέπετε, μπορεί να έζησε το όνειρο με τη θρυλική του Λάτσιο, να άφησε τη «σφραγίδα» στην Ιταλία και την Αγγλία, να έφτασε μέχρι την Κίνα και τις Φιλιππίνες, ωστόσο μέσα του ακόμα υπήρχε ένα κενό στο... σχήμα της Λίβερπουλ, το απωθημένο του να προπονήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, οι Ρεντς τίμησαν το περίφημο mantra τους και δεν τον άφησαν να... περπατήσει μόνο του. Ο Κλοπ τον κάλεσε να πάρει τη δουλειά του, οι φίλοι της ομάδας πίεσαν με αμέτρητες δημοσιεύσεις στα social media και ο σύλλογος έδειξε το πιο ανθρώπινο πρόσωπό του, υποσχόμενος να εκπληρώσει το όνειρο του Έρικσον.

Οι Legends της Λίβερπουλ το απόγευμα του Σαββάτου (23/03 -17:00), όπως κάθε χρόνο, θα παίξουν το καθιερωμένο φιλανθρωπικό τους φιλικό στο κατάμεστο «Άνφιλντ» απέναντι στους αντίστοιχους θρύλους του Άγιαξ. Μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι θα έχει μια ακόμα πιο σπουδαία νότα. Γιατί στον «κόκκινο» πάγκο θα κάτσει ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον.

Ο Σουηδός ακόμα και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και σε αυτή την ασύλληπτα δύσκολη «στροφή» της ζωής του, θα μπορέσει να κάνει ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα πραγματικότητα.

«Ο πατέρας μου ήταν και είναι τεράστιος οπαδός της Λίβερπουλ, οπότε εγώ κληρονόμησα την αγάπη για την ομάδα. Είναι αλήθεια ένα όνειρο. Όταν μου το πρωτοείπαν ότι θα συμβεί, νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα», δήλωσε πανευτυχής ο Σουηδός κόουτς μεσούσης της αντίστροφης μέτρησης για ένα από τα σπουδαιότερα ματς της καριέρας του.

Μπορεί να μην είναι κάποιος ευρωπαϊκός τελικός, μπορεί να μην κρίνεται κάποιος τίτλος, αλλά αλήθεια τι σημασία έχει αυτό μπροστά στην πραγματική αξία αυτής της μοναδικής περίστασης. Λίβερπουλ και Έρικσον έγιναν μια γροθιά για να ρίξουν μια... γροθιά στο πρόσωπο του καρκίνου.

Γιατί μπορεί η χειρότερη των νόσων να «ρουφά», όπως ο ίδιος έχει πει, βασανιστικά τον 76χρονο, όμως ακόμα κι αυτό δεν του απαγορεύει να ζήσει, με όλη τη σημασία της λέξης.

«Η θεραπεία μου πηγαίνει καλά. Έχει σκαμπανεβάσματα φυσικά. Κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται χειρότερα κι έπειτα καλύτερα. Είναι μια μάχη αλλά δεν κάθομαι σε μια γωνιά να κλαίω. Ζω τη ζωή όπως τη ζούσα και πριν. Και είναι εντάξει αυτό. Ακόμα στέκομαι στα πόδια μου», δήλωσε στο CNN πριν λίγες ημέρες ο Έρικσον.

Και είναι έτοιμος να επιδείξει τη δύναμή του σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Γιατί το απόγευμα του Σαββάτου πράγματι δεν θα τον βρει σε μια γωνία να κλαίει, αλλά δίπλα στην πλάγια γραμμή, στο αγαπημένο του χορτάρι, να προπονεί την αγαπημένη του ομάδα. Να εκπληρώνει το όνειρό του στο πλευρό της Λίβερπουλ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα