Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 0-6: Εξάσφαιροι Gunners με επίδειξη από ημίχρονο

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ

bet365

Η Άρσεναλ διέλυσε με πέντε γκολ στο πρώτο μέρος την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πρόσθεσε ένα ακόμα στο δεύτερο για το τελικό 6-0 και συνεχίζει απτόητη την καταδίωξη!

Ποιος την είδε και δεν την φοβήθηκε! Η Άρσεναλ μοιάζει μεταμορφωμένη προς το καλύτερο μέσα στο 2024 και απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρήκε ακόμα μια ευκαιρία για επίδειξη δύναμης. Με πέντε «κανονιές» μέσα σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος οι Gunners «κατάπιαν» την αντίπαλό τους και με το τελικό 6-0 μείωσαν με... κρότο την απόσταση από την κορυφή της Premier League στο -2.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα μπήκαν γκαζωμένοι στο ματς και δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία. Μόλις στο 5΄κι έπειτα από γύρισμα στην περιοχή ο Όντεγκααρντ είχε εύκολο έργο για να γράψει το 1-0 από το σημείο του πέναλτι, ενώ επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με αυτογκόλ του Μπογκλ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθειά του να καθαρίσει μια παράλληλη μπαλιά του Σάκα.

Το νερό είχε μπει από νωρίς στο αυλάκι, αλλά η Άρσεναλ δεν είχε καμία διάθεση να σβήσει τις μηχανές. Στο 15 ήταν η σειρά του Μαρτινέλι να βρει δίχτυα με σουτ που κόντραρε μέσα στην περιοχή, ενώ το πάρτι συνεχίστηκε δέκα λεπτά αργότερα με άψογο τελείωμα του Χάβερτς στη γωνία της εστίας για το 4-0 στο πρώτο 25λεπτο. Οι φίλοι της Σέφιλντ είχαν αρχίσει ήδη να αποχωρούν κατά δεκάδες από το γήπεδο, αλλά το πάρτι των Λονδρέζων δεν είχε τελειώσει.

Στο 39΄ο Ράις εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Σάκα και με δυνατό σουτ ολοκλήρωσε το εκκωφαντικό 5-0 του πρώτου ημιχρόνου, προσθέτοντας και τη δική του πινελιά στην παράσταση της Άρσεναλ. Στο β΄μέρος ο Ουάιλντερ προσπάθησε να... συμμαζέψει το χάος της ομάδας του με απανωτές αλλαγές και τον Μπάλντοκ να περνάει στο παιχνίδι, το οποίο είχε αποκτήσει ήδη διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στο 58΄ο Γουάιτ με τρομερό σουτ στη γωνία έγραψε το 6-0 κι αφού ο Γκρμπις σταμάτησε το πλασέ του Γκάμπριελ Ζεσούς (82΄) ο εφιάλτης των γηπεδούχων σταμάτησε στα... έξι, με την Άρσεναλ να συλλέγει ακόμα ένα σερί τρίποντο και να προχωρά δυναμικά στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ (65΄Σέντρικ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Ζορζίνιο (65΄Παρτέι), Όντεγκααρντ, Ράις (74΄Τροσάρ), Σάκα (46΄Βιέιρα), Μαρτινέλι (64΄Γκάμπριελ Ζεσούς), Χάβερτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα