Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 5-0: Γκάμπριελ λαμπρός την οδηγεί

bet365

Η Άρσεναλ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, παίρνοντας τη νίκη με 5-0, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, με τον Γκάμπριελ να βγαίνει μπροστά σημειώνοντας το πρώτο γκολ κι έχοντας συμμετοχή στο δεύτερο.

Χωρίς να... ιδρώσει η Άρσεναλ επικράτησε με 5-0 της Κρίσταλ Πάλας σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Premier League και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια. Οι «αετοί» δεν μπόρεσαν καθόλου να προβληματίσουν το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, που πήρε τους τρεις βαθμούς και τώρα κοιτάει το επόμενο παιχνίδι με την Νότιγχαμ Φόρεστ για να «οικοδομήσει» ένα σερί.

Ο Γκάμπριελ ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο σκοράροντας το πρώτο τέρμα της Άρσεναλ και «προκαλώντας» ουσιαστικά το αυτογκόλ του Χέντερσον για το 2-0, ο Τροσάρντ εκείνος που διασφάλισε το αποτέλεσμα και ο Μαρτινέλι αυτός που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ο Γκάμπριελ έβαλε το ένα και «προκάλεσε» το δεύτερο

Οι «κανονιέρηδες» ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι με κεφαλιά του Γκάμπριελ από κόρνερ στο 11ο λεπτό, αλλά και να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους, 26 λεπτά αργότερα, με το γκολ να χρεώνεται ως αυτογκόλ στον Χέντερσον, αλλά τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να κάνει και πάλι την δουλειά με την κεφαλιά του, σε μία φάση βέβαια που η Πάλας μπορεί βέβαια να διαμαρτύρεται δίκαια για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακά της. Ουσιαστικά, η Άρσεναλ χρησιμοποιήσε το μεγάλο φετινό της «όπλο» φτάνοντας τα 11 γκολ από κόρνερ, όσα καμία άλλη ομάδα στην Premier League.

Γενικά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν η καλύτερη από τις δύο στο πρώτο μέρος. Ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, δημιούργησε κάποιες καλές τελικές και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο κίνδυνο από την Πάλας.

Ο Τροσάρντ τελείωσε τη... δουλειά, ο Μαρτινέλι έβαλε τα... κερασάκια

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα η Πάλας βγήκε να παίξει πιο ψηλά στο γήπεδο, πήρε την κατοχή και προσπάθησε να είναι εκείνη που θα κάνει το παιχνίδι της. Όλα αυτά συνέβησαν και με την «άδεια» της Άρσεναλ, που ανάγκασε έτσι την αντίπαλό της να ανέβει πιο ψηλά και στην πρώτη καλή αντεπίθεση που βρήκε, σκόραρε για το 3-0 με τον Τροσάρντ τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το παιχνίδι από το σημείο αυτό κι έπειτα έγινε μία τυπική διαδικασία. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις, έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα και να έχουν απλώς μερικές «εκλάμψεις», όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Σε δύο απ' αυτές, οι «κανονιέρηδες» έκαναν ισάριθμες αντεπιθέσεις στις καθυστερήσεις του αγώνα τις οποίες τελείωσε εξαιρετικά αμφότερες ο Μαρτινέλι πλασάροντας άψογα στο 90+4' και 90+5' και δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Άρσεναλ με 5-0.

Η νίκη αυτή έφερε την Άρσεναλ στην 3η θέση με 43 βαθμούς, όντας σε ισοβαθμία με την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και την τέταρτη Άστον Βίλα. Η Κρίσταλ Πάλας από την άλλη έμεινε στην 14η θέση με 21 βαθμούς και διαφορά πέντε πόντων από την επικίνδυνη ζώνη.

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ (πρ. Αρτέτα): Ράγια, Σαλιμπά, Γκάμπριελ (81' Κίβιορ), Γουάιτ, Ζιντσένκο, Όντεγκααρντ, Ράις (73' Ζορζίνιο), Χάβερτς (69' Σμιθ Ρόου), Σάκα, Τροσάρντ (69' Μαρτινέλι), Γκαμπριέλ Ζεσούς (81' Ενκέτια).

Κρίσταλ Πάλας (πρ. Χόντσον): Χέντερσον, Άντερσεν, Γκουεΐ (87' Τόμκινς), Κλάιν (76' Αχαμάντα), Μίτσελ, Λέρμα,Ρίτσαρντς, Εζέ, Χιούζ (68' Όζο), Σλουπ (76' Ματέους Φράνκα), Ματετά.

Το αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

20/01

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 5-0

Μπρέντφορντ - Νότιγχαμ Φόρεστ (19:30)

21/01

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ (16:00)

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ (18:30)

22/01

Μπράιτον - Γουλβς (21:45)

Η βαθμολογία μετά το πρώτο ματς της 21ης αγωνιστικής:

vathmologia_premier_league

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα