Φούλαμ - Άρσεναλ 2-1: Νέα τρικλοποδιά στην κούρσα του τίτλου

Ιάσονας Θεριός

bet365

Η Άρσεναλ προβλημάτισε και πάλι, υποτάχθηκε στη Φούλαμ με 2-1 και αποχαιρέτησε το 2023 με back-to-back ήττες στο πρωτάθλημα που θέτουν σε κίνδυνο τον τίτλο! Λύγισε τη μαχητική Μπόρνμουθ (3-1) και επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ.

Το 2023 έκλεισε… εφιαλτικά για την Άρσεναλ! Οι Κανονιέρηδες δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ και… παραδόθηκαν και στη Φούλαμ, η οποία τους υπέταξε 2-1 με ανατροπή και σήμανε συναγερμό αναφορικά με τις ελπίδες τίτλου, πετώντας τους στην 4 θέση της Premier League. Πολύ κακή εμφάνιση για την ομάδα του Αρτέτα, που φρόντισε να στείλει τους φίλους της για ρεβεγιόν γεμάτους απογοήτευση, αφού προβλημάτισε και έχασε την ευκαιρία να αλλάξει χρόνο στην κορυφή, στην οποία συγκατοικούν Λίβερπουλ και Άστον Βίλα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν καλύτερα το παιχνίδι. Μόλις στο 4’, ανέπτυξαν ταχύτητα την επίθεσή τους, ο Μαρτινέλι πλάσαρε από την περιοχή με τον Λένο να του λέει «όχι» αλλά τον Σάκα να κάνει το 1-0 σε κενή εστία στην επαναφορά. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη. Η Φούλαμ ισορρόπησε γρήγορα και έβαλε δύσκολα στους Κανονιέρηδες που δεν μπορούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Η ομάδα του Σίλβα προειδοποίησε με τον Χιμένες στο 14’ αλλά και με το πλασέ του Γουίλιαν που πέρασε λίγο άουτ στο 19’. Και δέκα λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση. Η Φούλαμ ξεχύθηκε στην κόντρα, ο Κέρνεϊ σέντραρε με φάλτσο από τα αριστερά και ο Χιμένες ανενόχλητος έκανε το 1-1. Ακόμα κι έτσι πάντως, η Άρσεναλ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αφού στο 42’ το συρτό τελείωμα του Μαρτινέλι μετά από στρώσιμο του Όντεγκααρντ… έγλειψε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Παρά το πιο ζωηρό ξεκίνημα της Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος, η κατάσταση και η εικόνα της δεν άλλαξε επί της ουσίας σε κανένα σημείο το ματς. Τα πράγματα δε, έγιναν ακόμη χειρότερα όταν στο 60’ ο Ντεκόρντοβα Ριντ εκμεταλλεύτηκε την… αναμπουμπούλα στην περιοχή των Κανονιέρηδων μετά από κόρνερ και σκόραρε από κοντά για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Αρτέτα δεν κατάφερε να αντιδράσει και να δείξει… σημάδια ζωής (με εξαίρεση μια καλή στιγμή του Σάκα στο 63’) και απλά συμβιβάστηκε με την ήττα που όσο η βροχή δυνάμωνε και ο χρόνος κυλούσε έδειχνε αναπόφευκτη. Εξαιρετικό απόγευμα για τη Φούλαμ η οποία έκανε εμφατικό comeback στα τρίποντα.

Φούλαμ: Λένο, Καστάνιε, Τοσίν, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Κέρνεϊ, Παλίνια, Ντεκόρντοβα Ριντ (80’ Ντιόπ), Ιγουόμπι (72’ Περέιρα), Γουίλιαν (80’ Γουίλσον), Χιμένες

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ (67’ Ζεσούς), Κίβιορ (46’ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ράις, Όντεγκααρντ, Χάβερτς (77’ Νέλσον), Μαρτινέλι (67’ Τροσάρ), Σάκα, Ενκέτια

Χτυπάει ξανά την «πόρτα» της τετράδας η Τότεναμ

Επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ! Η βαριά τεσσάρα από τη Μπράιτον πέρασε στο παρελθόν για τους Λονδρέζους, οι οποίοι συνήλθαν με νίκη 3-1 επί της Μπόρνμουθ και έκλεισαν το 2023 σε θετική νότα. Ο Σαρ φρόντισε να ανοίξει το σκορ για τους Spurs μόλις στο 9΄, με τον Σον στο 72΄να δοκιμάζει το σουτ από δύσκολη γωνία και να βρίσκει δίχτυα για το 2-0.

Το κερασάκι στην τούρτα προσέθεσε οκτώ λεπτά αργότερα ο ανεβασμένος Ριτσάρλισον που με μια επαφή νίκησε τον αντίπαλο κίπερ, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν, έχοντας σπαταλήσει νωρίτερα μεγάλες ευκαιρίες, ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με τον Σκοτ (84΄). Ένα ακυρωθέν γκολ του ίδιου παίκτη στο 90+11΄ ήταν το τελευταίο στιγμιότυπο του αγώνα, με την Τότεναμ να κλειδώνει το τρίποντο που την έστειλε στο -1 από την πρώτη τετράδα.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα