Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 0-1: Ο Χάβερτς την... ανέστησε στο 89΄και την έστειλε στην κορυφή!

Νίκος Κικίδης

bet365

Για 89 λεπτά η Άρσεναλ έπαιρνε... κάτω από τη βάση στο «διαγώνισμα» της Μπρέντφορντ, όμως με τον Χάβερτς να δίνει τη λύση στο φινάλε πήρε το τρίποντο (0-1) και πάτησε στην κορυφή της Premier League.

Η ισορροπία του μεγάλου ντέρμπι στο «Έτιχαντ» είχε ανοίξει το δρόμο προς την κορυφή. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αλληλοεξοντώθηκαν και έκαναν το δικό τους ξεχωριστό δώρο προς την Άρσεναλ, η οποία ωστόσο για 89 λεπτά αρνούνταν να το ανοίξει. Σε μια εμφάνιση που (πρέπει να) ξεχαστεί γρήγορα, οι Gunners τα βρήκαν σκούρα στην έδρα της Μπρέντφορντ, αλλά γλίτωσαν το τρίποντο με λύτρωση του Χάβερτς στο 89΄για να στρογγυλοκαθίσουν στην πρώτη θέση της Premier League.

Μέχρι τη στιγμή της έκρηξης ωστόσο, η Άρσεναλ έδινε την εντύπωση πως φλέρταρε με τη γκέλα. Παρά το γεγονός μάλιστα πως από την αρχή του αγώνα πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, πιο κοντά στο γκολ έφτασε η... Μπρέντφορντ. Στο 14΄και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ράμσντεϊλ... κόλλησε με τη μπάλα στα πόδια και δώρισε στον Γουίσα μια ανεπανάληπτη ευκαιρία από το πουθενά, όμως ο Ράις έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή!

Το καμπανάκι κινδύνου προκάλεσε... παγωμάρα στην Άρσεναλ, η οποία άργησε να ανακτήσει τον ρυθμό της και αδυνατούσε να παράγει τελικές απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Μετά το 30΄ ωστόσο η μπάλα άρχισε να κυλάει καλύτερα στο χόρτο. Ο Ζεσούς αρχικά απείλησε δυο φορές σε διάστημα μερικών λεπτών, ενώ στο 42΄ ο Τροσάρ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, με το VAR ωστόσο να του στερεί τη χαρά ακυρώνοντας το γκολ για οφσάιντ.

Το θετικό τέταρτο της Άρσεναλ άφηνε υποσχέσεις για ακόμα περισσότερα στο β΄μέρος, όμως η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τη θεωρία. Η Άρσεναλ ήταν νωχελική, χωρίς ταχύτητα και νεύρο, δεν μπορούσε να παράγει τελικές και λίγο έλειψε μάλιστα να βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν στο 77΄ο Ζιντσένκο απομάκρυνε τη μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει τη γραμμή από την κεφαλιά του Μοπέ.

Ένα μακρινό σουτ του Ράις στο 80΄ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία των Gunners στην επανάληψη, οι οποίοι ωστόσο έστω και με ελάχιστα είχαν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Στο 89΄η ιδιοφυία του Σάκα εντόπισε τον κενό χώρο στο δεύτερο δοκάρι και με έξοχη μπαλιά βρήκε τον Χάβερτς που εκτέλεσε με το κεφάλι για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του που άρπαξε την ευκαιρία και βρέθηκε στην κορυφή.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Φλέκεν, Αγιέρ, Μι, Πίνοκ, Γιάνελτ, Νόργκααρντ, Γιάρμολουκ (72΄Μπαπτίστε), Ονιέκα (90΄Λιούις Πότερ), Γουισά (72΄Μοπέι), Εμπουεμό, Γκόντος (90΄Ζάνκα)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Σαλιμπά, Γκαμπριέλ, Ζιντσένκο, Ράις, Σάκα (90+3΄Γουάιτ), Όντεγκααρντ (90+3΄Ζορζίνιο), Γκαμπριέλ Ζεσούς (65΄Ενκέτια), Μαρτινέλι (79΄Χάβερτς), Τροσάρ

Η βαθμολογία της Premier League:

Βαθμολογία Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα