Σόλομον: «Σκοτώνοντας τους δικούς τους ανθρώπους και κατηγορώντας το Ισραήλ»

Newsroom
manor_solomon

bet365

Ο μέσος της Τότεναμ Μάνορ Σόλομον κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «ρίχνει ευθύνες στο Ισραήλ» αφού «σκότωσε τους δικούς της ανθρώπους»!

Ο 24χρονος μέσος με μια ανάρτηση από την ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mako στο Instagram, η οποία αναφερόταν στην τεράστια έκρηξη που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους σε ένα κατάμεστο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας την Τρίτη (17/10), κατηγορεί την Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα και προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στο Ισράηλ.

Μαζί με μια φωτογραφία της έκρηξης, η ανάρτηση του Σόλομον έφερε και τη δήλωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που ανέφεραν ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο al-Ahli-al-Arabi προκλήθηκε από «αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων από την Ισλαμική Τζιχάντ». Κάτω από την ανάρτηση, ο Ισραηλινός διεθνής έγραψε: «Σκοτώνοντας τους δικούς τους ανθρώπους και κατηγορώντας το Ισραήλ».

Ο Σόλομον μοιράστηκε επίσης μια ανάρτηση από τον ισραηλινό πρόεδρο ο οποίος επανέλαβε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ. «Ποτέ άλλοτε η επιλογή δεν ήταν πιο ξεκάθαρη», έγραψε ο Ισαάκ Χέρτσογκ . «Το Ισραήλ στέκεται ενάντια σε έναν εχθρό φτιαγμένο από καθαρό κακό».

Η Ισλαμική Τζιχάντ, μια παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση, αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση στο νοσοκομείο, για την οποία η Χαμάς κατηγόρησε την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. «Η κατοχή προσπαθεί να καλύψει το φρικιαστικό έγκλημα και τη σφαγή που διέπραξε εναντίον αμάχων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ισλαμική Τζιχάντ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία. «Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία», είπε. «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή ».

solomon

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα