Premier League: Μοιρασιά στο ντέρμπι του Λονδίνου, τριάρα της Λίβερπουλ στη Γουέστ Χαμ

Newsroom
Arsenal FC v Tottenham Hotspur

bet365

Η Άρσεναλ προηγήθηκε δις κόντρα στην Τότεναμ αλλά οι Σπερς κατάφεραν να φύγουν από το «Emirates» με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). «Τριάρες» για Λίβερπουλ και Μπράιτον. «Διπλό» της Άστον Βίλα στην Τσέλσι.

Ματσάρα στο Λονδίνο, μοιρασιά, αήττητο, αλλά και στο -4 από την κορυφή της Premier League. Αρσεναλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις. Οι Gunners μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, πίεσαν και απείλησαν στο 12ο λεπτό. O Γκαμπριέλ Ζεσούς σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Βικάριο αντέδρασε εξαιρετικά. Οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία με τον Ενκέτια, αλλά ο Βικάριο ήταν στη σωστή θέση. Ωστόσο, στο 25ο λεπτό η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, όταν το σουτ του Σάκα κόντραρε στον Ρομέρο, άλλαξε πορεία και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά στο 31' ο Ζεσούς μετά το σοβαρό λάθος του Μάντισον δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η Τότεναμ αντέδρασε, είχε μεγάλη φάση με τον Τζόνσον και στο 41' έφερε το ματς στα ίσα με ιδανικό τελείωμα του Σον.

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα και στο 50' πήρε ξανά προβάδισμα. Πέναλτι του Ρομέρο και ο Σάκα από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-1. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Ζορζίνιο έχασε την μπάλα από τον Μάντισον και ο Σον με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το 2-2. Το ματς είχε ρυθμό, αλλά όχι και γκολ, μιας και στο τέλος ο Ριτσάρλισον δεν μπόρεσε από κοντά να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Συνεχίζει το «τρένο» της Λίβερπουλ

Με το πόδι στο «γκάζι» συνεχίζει η Λίβερπουλ. Οι Reds επικράτησαν της Γουέστ Χαμ με 3-1 στο «Άνφιλντ», πήραν πέμπτο διαδοχικό τρίποντο και συνεχίζουν αήττητοι σε έξι αγωνιστικές της Premier League.

Στο 15' ο Αγκέρ ανέτρεψε τον Σαλάχ εντός περιοχής, ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στο 42' ο Τσουφάλ έκανε τη σέντρα και ο Μπόουεν με κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε.

Οι Reds ανέκτησαν το προβάδισμα τους στο 60' όταν ο ΜακΆλιστερ έβγαλε φανταστική μπαλιά και ο Νούνιες με εναέριο τελείωμα έκανε το 2-1. Στο 85' ο Ζότα με κοντινό τελείωμα μετά από κεφαλιά πάσα του Φαν Ντάικ έκανε το τελικό 3-1.

«Κόκκινη» στην Τσέλσι και η κατηφόρα συνεχίζεται

Καραβιές μεταγραφών, νέος προπονητής, ανανεωμένο όραμα, αλλά κάθε φορά τα αποτελέσματα στο γήπεδο φροντίζουν να την βυθίζουν στην κατήφεια. Η Τσέλσι πλήρωσε την αποβολή του Μάλο Γκούστο στο β΄μέρος και τιμωρήθηκε από την Άστον Βίλα, η οποία επικράτησε 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και άφησε τους Μπλε στη 14η θέση της βαθμολογίας.

Στο ξεκίνημα πάντως η ομάδα του Ποτσετίνο ήταν αρκετά ορεξάτη και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 24΄, όταν ο Μούντρικ έβγαλε με έξοχη μπαλιά τον Τζάκσον σε θέση βολής αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Μαρτίνες. Στο 47΄ήταν η σειρά του Στέρλινγκ να σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία, όμως δέκα λεπτά αργότερα η αποβολή του Γκούστο για σκληρό μαρκάρισμα έκοψε τα... φτερά των γηπεδούχων.

Και σαν μην έφτανε αυτό στο 73΄ο Ουότκινς νίκησε τον Σάντσες από δύσκολη γωνία για να ρίξει στο κανναβάτσο την Τσέλσι, η οποία μάλιστα γλίτωσε από το 2-0 σε ευκαιρία του Ντιαμπί επτά λεπτά αργότερα. Όσο κι αν προσπάθησε η Τσέλσι δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο προς την ισοφάριση και παρέμεινε με μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που οι Villans ανέβηκαν στην πρώτη εξάδα.

Ανατροπή με Μιτόμα για την Μπράιτον

Πολύτιμη εντός έδρας νίκη πήρε η Μπράιτον, η οποία επικράτησε 3-1 της Μπόρνμουθ και συνέχισε το εξαιρετικό της ξεκίνημα στην Premier League, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Με πολλές αλλαγές και μουδιασμένα ξεκίνησαν οι Γλάροι μετά και την ήττα από την ΑΕΚ για το Europa League και έμειναν πίσω στο σκορ στο 25' με το γκολ του Σολάνκε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του γκολκίπερ Φερμπρούχεν.

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι βρήκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις χάρη στο αυτογκόλ του Κέρκες και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πέρασε ως αλλαγή στο ματς, ο Καόρου Μιτόμα... καθάρισε τη νίκη. Ο Ιάπωνας εξτρέμ σκόραρε στο 15ο (!) δευτερόλεπτο της επανάληψης από κοντά και στο 77' με όμορφη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στη 17η θέση παραμένει η Μπόρνμουθ.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα