Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-0: Στο «ρελαντί» οι πρωταθλητές πριν τη φιέστα

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο της ματς μετά την μαθηματική εξασφάλιση του ένατου πρωταθλήματος της ιστορίας της υπέταξε την αδιάφορη Τσέλσι με 1-0. Τα «δεύτερα» κατέβασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα με το μυαλό του στους τελικούς.

Η Τσέλσι ήταν η «καλεσμένη» της Μάντσεστερ Σίτι στη... φιέστα της στο «Έτιχαντ». Οι Πολίτες στο πρώτο τους ματς μετά την μαθηματική εξασφάλιση του τρίτου διαδοχικού τους πρωταθλήματος και ένατου στην ιστορία του συλλόγου υπέταξαν τους Λονδρέζους με 1-0, χωρίς να... ανεβάσουν ρυθμούς. Εννέα αλλαγές από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει πλέον το μυαλό του στους τελικούς του FA Cup και του Champions League.

Οι αναπληρωματικοί των πρωταθλημάτων μπήκαν στο ματς ορεξάτοι και απείλησαν στα πρώτα τρία λεπτά με τα εκτός περιοχής σουτ του Φίλιπς και του Γκόμεζ. Οι Πολίτες βρήκαν γρήγορο γκολ στο 12'. Λάθος πάσα του Φοφανά στον άξονα, έκλεψε ο Φίλιπς, έπαιξε γρήγορα για τον Πάλμερ, ο οποίος έβγαλε τον Άλβαρες σε θέση βολής και ο Αργεντινός σέντερ φορ άνοιξε το σκορ. Στο 24' ο Πάλμερ σούταρε από διαγώνια θέση, όμως ο Τσάλομπα απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή και στο 29' ο Φόντεν αστόχησε με λόμπα μέσα από την περιοχή.

Οι Λονδρέζοι... εμφανίστηκαν στο ματς μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας. Στο 33' ο Στέρλινγκ βγήκε τετ α τετ με τον Ορτέγκα, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 36' ο αναπληρωματικός κίπερω των Πολιτών έκανε φανταστική απόκρουση του Ορτέγκα σε εξ επαφής κεφαλιά του Γκάλαχερ. Oι Μπλε είχαν ακόμα μια ευκαιρία στην τελευατία φάση του πρώτου μέρους, όταν η εκτέλεση φάουλ του Χάβερτς σταμάτησε στο τείχος, ο Στέρλινγκ βγήκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, όμως τον πρόλαβε ο Λιούις.

Σε χαμηλό τέμπο κύλησε το δεύτερο μέρος με λίγες φάσεις. Στο 56' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Φίλιπς πήρε την κεφαλιά και τράνταξε το δοκάρι. Στο 71' ο Μαχρέζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά του Ορτέγκα, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και εξ επαφής ο Άλβαρες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Αλγερινός είχε κάνει χέρι στην αρχή της φάσης. Η Τσέλσι είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του ματς, στο 90+3', όμως ο Αθπιλικουέτα εκτέλεσε άστοχα εξ επαφής και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάνζι (57' Στόουνς), Λαπόρτ (78' Ρόδρι), Λιούις, Φίλιπς, Φόντεν, Πάλμερ, Μαχρέζ (74' Χάαλαντ), Γκόμεζ (78' Ντε Μπρόινε), Άλβαρες

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσάλομπα, Αθπιλικουέτα, Λόφτους-Τσικ (81' Τσουκουεμέκα), Φερνάντες, Γκάλαχερ (69' Μούντρικ), Χολ (81' Κουλιμπαλί), Στέρλινγκ (69' Μαντουέκε), Χάβερτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα