Γκουαρδιόλα: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι»

Γκουαρδιόλα: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι»

Newsroom
Γκουαρδιόλα: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αποδειχθούμε αθώοι»

bet365

Για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Τύπο αφότου έγιναν γνωστές οι κατηγορίες που βαραίνουν τον σύλλογο, τέθηκε ο προπονητής της Μάντεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρδιόλα, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στους ανθρώπους της ομάδας.

Η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις για όλες τις σεζόν από το 2009 έως και το 2018.

Ο προπονητής των «Σίτιζενς» τέθηκε σήμερα (10/02) για πρώτη φορά από την γνωστοποίηση των κατηγοριών ενώπιον των δημοσιογράφων.Ο πολύπειρος κόουτς ρωτήθηκε αν, έχοντας δεσμευτεί να φύγει από τη Σίτι, εάν η ιεραρχία του είπε ψέματα, εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον σύλλογο.

Στην συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε μεταφέροντας τα συλλυπητήρια του και του συλλόγου στα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία και εν συνεχεία μπήκε κατευθείαν στο θέμα. «Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι έχουμε ήδη καταδικαστεί», τόνισε, αναφερόμενος στις κατηγορίες για την Πρέμιερ Λιγκ. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτό που συνέβη τη Δευτέρα είναι το ίδιο με αυτό που συνέβη με την UEFA… είχαμε ήδη κατηγορίες και τώρα μόλις "χρεωθήκαμε". Ο σύλλογος απέδειξε ότι ήμασταν εντελώς αθώοι [με την UEFA]».

Ο Καταλανός υπερασπίστηκε με σθένος τον σύλλογο, αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Σίτι από το Champions League που τελικώς ανετράπη το 2020 και στους εννέα συλλόγους που έγραψαν στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο ζητώντας να διατηρηθεί ο αποκλεισμός. «Πρέπει να καταλάβετε ότι 19 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μας κατηγορούν χωρίς την ευκαιρία να υπερασπιστούμε [τους εαυτούς μας]. Ο λόγος του συλλόγου μου, του ιδιοκτήτη μου, του προέδρου μου, του διευθύνοντος συμβούλου μου, των ανθρώπων μου, που έχουν εξηγήσει τα πάντα αυτά τα τρία ή τέσσερα χρόνια... ξέρετε ακριβώς με ποια πλευρά είμαι»

«Ο χρόνος θα καθορίσει τί θα συμβεί. Αλλά σε περίπτωση που δεν είμαστε αθώοι, θα δεχτούμε αυτό που θα αποφασίσει ο δικαστής και η Premier League. Θα πέσουμε στη χαμηλότερη κατηγορία, κανένα πρόβλημα. Έχουμε βρεθεί εκεί και στο παρελθόν. Θα καλέσουμε πίσω τον Πολ Ντίκοφ, τον Μάικ Σάμερμπι και θα κάνουμε μια καλή πορεία. Δεν είναι μια πρωτοφανής ιστορία. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα είμαστε αθώοι», πρόσθεσε ενώ ξεκαθάρισε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα