Λιντς: Θα πληρώσει οψιόν 21 εκατ. στη Λειψία για δανεικό που έπαιξε... τρεις φορές

Ιάσονας Θεριός
Λιντς: Θα πληρώσει οψιόν 21 εκατ. στη Λειψία για δανεικό που έπαιξε... τρεις φορές

bet365

Το CAS έλυσε οικονομική διαφωνία μεταξύ Λιντς και Λειψίας, με τον αγγλικό σύλλογο να αναγκάζεται να πληρώσει οψιόν 21 εκατομμυρίων για ποδοσφαιριστή δανεικό από τους Ταύρους, που αγωνίστηκε μόλις τρεις φορές.

«Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά» θα σκέφτεται η διοίκηση της Λιντς που θα αναγκαστεί να βγάλει από τα ταμεία της 21 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει την οψιόν αγοράς του δανεικού από τη Λειψία, Ζαν-Κεβίν Ογκουστίν, που... πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο αγγλικός σύλλογος τον Ιανουάριο του 2020 έφτασε σε συμφωνία με τους Ταύρους για τον δανεισμό του Γάλλου επιθετικού για έξι μήνες.

Μέρος του deal ήταν και η υποχρεωτική οψιόν αγοράς σε περίπτωση που τα Παγώνια κατάφερναν να κερδίσουν την άνοδο τους στην Premier League, όπερ και εγένετο. Εκείνη τη σεζόν η Λιντς όντως ανέβηκε κατηγορία, αλλά αυτό, εξαιτίας της πανδημίας, συνέβη μετά τις 30 Ιουνίου όταν και ολοκληρωνόταν ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή της Λειψίας.

Έτσι, οι Άγγλοι πίστεψαν πως δεν οφείλουν να πληρώσουν την οψιόν στον γερμανικό σύλλογο, ενώ δεν ενδιαφερόνταν να κρατήσουν τον παίκτη στο δυναμικό τους, αφού σε διάστημα έξι μηνών πραγματοποίησε μόλις τρεις εμφανίσεις. Η υπόθεση λύθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων, με το CAS να αποφασίζει πως, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, η Λιντς θα πρέπει να πληρώσει τελικά το ποσό αυτό σε τρεις δόσεις. Αναμένεται πάντως οι Άγγλοι να φτάσουν μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας αναζητώντας τη δικαίωσή τους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα