Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-1: Μπήκε φρένο στο Σεντ Μέρις!

Newsroom
Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-1: Μπήκε φρένο στο Σεντ Μέρις!

bet365

Η Σαουθάμπτον απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Άρσεναλ στο Σεντ Μέρις κι έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί της. Τεσσάρα η Βίλα μετά την απόλυση Τζέραρντ, σούπερ η Λέστερ.

Σερί ήταν και... χάθηκε για την Άρσεναλ, αφού έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες, είδε τη Σαουθάμπτον να της βάζει... stop! Το τελικό 1-1 στο Σεντ Μέρις έδωσε την ευκαίρα στη Σίτι να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στο -2. Ετσι, η ομάδα του Αρτέτα απέτυχε να κερδίσει έναν αγώνα της Premier League στον οποίο άνοιξε το σκορ, για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά. Οι Gunners είχαν κερδίσει 18 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου σημείωσαν το πρώτο γκολ.

Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι, είχαν φάσεις, αλλά όχι και την ουσία για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά, πίεσε και στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα του Τσάκα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι λίγο αργότερα σε τράβηγμα του Ζεσούς, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το β΄ μέρος άρχισε με μεγάλη ευκαιρία του Ζεσούς, ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Ετσι, η Σαουθάμπτον, στην καλύτερή της στιγμή βρήκε δίχτυα. Ο Ελιονούσι βρήκε τον Άρμστρονγκ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-1. Οι Λονδρέζοι πίεσαν, έχασαν καλή φάση με τον Ενκέτια, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο!

«Ανάσα» και ξέσπασμα της Λέστερ στο «Μολινό»

Η Λέστερ συνέτριψε με 4-0 τη Γουλβς μέσα στο «Μολινό», ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και άφησε τους Λύκους στους εννέα βαθμούς, μαζί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Λιντς. O Tίλεμανς άνοιξε το σκορ στο 8΄με φανταστικό βολέ εκτός περιοχής και ο Μπαρνς διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο 19' με πλασέ από διαγώνια θέση. Στο 65' ο Μάντισον με εξαιρετική ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς και στο 80' ο Βάρντι με σουτ εξ επαφής διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Η Λέστερ είναι η μοναδική ομάδα της Premier League που νίκησε ένα ματς με διαφορά τεσσάρων ή περισσότερων γκολ, ενώ έχει ξεκινήσει την αγωνιστική ως ουραγός και το είχε κάνει πριν 20 ημέρες, όταν είχε νικήσει με το ίδιο σκορ τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «King Power Stadium».

H Φούλαμ «απέδρασε» από το Λιντς και βρίσκεται σε «τροχιά» εξάδας

Δεύτερη διαδοχική τριάρα για τη Φούλαμ! Μετά τη νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε με 3-2 της Λιντς, άφησε πίσω της τη Λίβερπουλ (16 β.) και «έπιασε» τη Νιούκαστλ στους 18 πόντους. Τόσο οι Reds όσο και οι Καρακάξες έχουν ματς λιγότερο. Από την πλευρά της η Λιντς βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με Γουλβς και Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις τρεις τους να έχουν από εννέα βαθμούς. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με την κεφαλιά του Ροντρίγκο αλλά ο Μίτροβιτς απάντησε με δική του κεφαλια στο 26' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Περέιρα. Στο 74' ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έδωσε δεύτερη ασίστ και ο Ριντ έκανε την ανατροπή. Στο 84' ο Γουίλιαν έκανε το 1-3 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν το σκορ στο 90+1' με τον Σάμερβιλ.

«Τεσσάρα» της Άστον Βίλα στο πρώτο ματς μετά την εποχή Τζέραρντ

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (δυο ισοπαλίες - ισάριθμες ήττες) και την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ από την τεχνική ηγεσία η Άστον Βίλα «ξέσπασε» με 4-0 κόντρα στην Μπρέντφορντ, εντός έδρας και «αναρριχήθηκε» στον πίνακα της βαθμολογίας. Το ματς είχε «καθαρίσει» πριν καν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου. Ο Μπέιλι άνοιξε το σκορ στο 2' και στο 7' έδωσε την ασίστ στον Ντάνι Ινγκς για το 2-0. Στο 13' ο Αγιέρ έκανε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ινγκς. Στο 59' ο Γουότκινς ευνοήθηκε από... πεντε κόντρες και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Βαθμολογία:

Βαθμολογία

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα