Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που... διέλυσε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που... διέλυσε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

Χάαλαντ: Όλα τα ρεκόρ που... διέλυσε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

bet365

O Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν... «εξωγήινος» για ακόμα ένα ματς και εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «διέλυσε» και μια σειρά από μεγάλα ρεκόρ.

O Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν μια ομάδα... μόνος του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο πρώτο του τοπικό ντέρμπι ο 22χρονος σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι έκανε χατ τρικ και μοίρασε δυο ασίστ στον Φιλ Φόντεν, ο οποίος επίσης σκόραρε τρία τέρματα. Εκτός όμως από την άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων ο Νορβηγός «killer»... ισοπέδωσε και μια σειρά από σημαντικά ρεκόρ.

Ο πρώτος σκόρερ των Top-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (14 γκολ) είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που πέτυχε χατ τρικ σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια. Πριν το ματς με τη Γιουνάιτεντ ο Χάαλαντ είχε κάνει χατ τρικ κόντρα στις Κρίσταλ Πάλας και Νότιγχαμ Φόρεστ.

O διεθνής επιθετικός είναι ο παίκτης που χρειάστηκε το μικρότερο αριθμό αγώνων για να πετύχει τρία χατ τρικ στην πρώτη κατηγορία του Νησιού. Ο νεαρός striker χρειάστηκε μόλις οκτώ ματς πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος είναι ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος έφτασε τα τρία χατ τρικ σε 48 ματς. Στη λίστα ακολουθούν οι Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (59 ματς), Φερνάντο Τόρες (64 ματς) και Άντι Κόουλ (65 ματς).

Ο Χάαλαντ είχε συμμετοχή σε πέντε γκολ, τρία που σκόραρε και δυο που δημιούργησε. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιθετική συμβολή ενός ποδοσφαιριστή σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ επί εποχής Premier League.

Ο Νορβηγός είναι ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που έκανε χατ τρικ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ σε επίπεδο Premier League και ο τρίτος συνολικά μετά από τους Χόρας Μπαρνς (Οκτώβριος 1921) και Φράνσις Λι (Δεκέμβριος 1970). Τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει τρεις φορές στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ήταν ο Αντρέι Καντσέλσκις για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 10 Νοεμβρίου του 1994.

Η Σίτι ολοκλήρωσε το ντέρμπι με δυο ποδοσφαιριστές να κάνουν χατ τρικ. Αυτό έχει συμβεί μόλις δυο φορές σε ματς της Premier League. Ο Ζερμέν Πενάντ και ο Ρόμπερτ Πιρές το είχαν κάνει τον Μάιο του 2003 για την Άρσεναλ κόντρα στη Σαουθάμπτον. Το έτερο ζευγάρι είναι οι Αγιόθε Πέρεθ - Τζέιμι Βάρντι, που είχαν σκοράρει από τρεις φορές τον Οκτώβριο του 2019 με τη Σαουθάμπτον να είναι πάλι το «θύμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα