Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-2: Ο Γκάλαχερ «ζωγράφισε» την πρώτη νίκη του Πότερ στο 90' κόντρα στην πρώην ομάδα του (vid)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-2: Ο Γκάλαχερ «ζωγράφισε» την πρώτη νίκη του Πότερ στο 90' κόντρα στην πρώην ομάδα του (vid)

bet365

Ο Κόνορ Γκάλαχερ σκόραρε με φαντασμαγορική ενέργεια στο 90+1' και χάρισε στον Γκρέιαμ Πότερ την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Τσέλσι, με το 2-1 απέναντι στην πρώην του ομάδα, Κρίσταλ Πάλας (1-2).

Οι εμφανίσεις του στο «Σέλχαρστ Παρκ» υποχρέωσαν τον Τόμας Τούχελ να τον επαναφέρει μόνιμα στην Τσέλσι, μετά τον μονοετή δανεισμό του. Το ίδιο κοινό που επευφημούσε σε κάθε του κίνηση, κάθε γκολ και ασίστ, ο ίδιος προπονητής που τον έκανε να «ανθίσει» στο κορυφαίο επίπεδο, Πατρίκ Βιεϊρά, αυτή τη φορά γεύτηκαν την πίκρα από τον Κόνορ Γκάλαχερ, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλός με τη φανέλα της Τσέλσι και «σόκαρε» την Κρίσταλ Πάλας στο 90', με ένα γκολ-ποίημα (το παρθενικό του στους Μπλε) που χάρισε στον Γκρέιαμ Πότερ το πρώτο του τρίποντο στο νέο του κλαμπ (1-2).

Η Τσέλσι πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι τόσο δύσκολα όσο υποδεικνύει το τελικό σκορ και το γκολ στο φινάλε. Και για να το κάνει χρειάστηκε να ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από πολύ νωρίς στο ματς, όταν μόλις στο 7ο λεπτό οι Αετοί πήραν προβάδισμα με εξαιρετικό τελείωμα του Οντσόν Εντουάρ στο «Γ» της εστίας του Κέπα. Για άλλο ένα παιχνίδι ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος οι Μπλε δεν μπόρεσαν να παραγάγουν πολλές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ, αλλά για καλή τους τύχη, στη μοναδική τους τελική εντός εστίας μέχρι το 45', βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Χάρη στην ύπαρξη ενός καθαρόαιμου σέντερ φορ, όπως ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος δικαίωσε τον Γκρέιαμ Πότερ για τα κολακευτικά λόγια στη συνέντευξη Τύπου και του τα ξεπλήρωσε με το παρθενικό του γκολ στην Τσέλσι. Από ασίστ του Τιάγκο Σίλβα (!), έκανε ένα κοντρόλ και εκτέλεσε στην κίνηση με γυριστό τελείωμα, νικώντας τον Γουάιτα στη γωνία του για το 1-1 στο 38'. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στην Premier μετά από 344 μέρες και το τελευταίο του τέρμα με τη φανέλα της Άρσεναλ (22 Οκτωβρίου 2021).

Οι Μπλε είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησαν με την κατοχή τους να υπερβαίνει τις τάξεις του 70%, αλλά το γκολ έμοιαζε μάταιη υπόθεση μέχρι το 90ο λεπτό. Ωστόσο, τη λύση την έδωσε η «χρυσή αλλαγή» του Πότερ, ο Κόνορ Γκάλαχερ. Ένα τέταρτο μετά την είσοδό του στο ματς, ο 22χρονος μέσος εκτέλεσε με εκπληκτικό τρόπο την έμπνευσή του: απέφυγε έναν αντίπαλο με «κοφτή» ντρίμπλα και σούταρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα ψιλοκρεμαστά να αναπαυθεί στο «Γ» του Γουάιτα. Νο1 γκολ με την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά (από τα φυτώρια της Τσέλσι), πρώτο στην Premier μετά τα οκτώ που πέτυχε ως παίκτης της Πάλας πέρυσι.

Περισσότερα σε λίγο...

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Φοφανά, Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (56' Λόφτους-Τσικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (76' Γκάλαχερ), Μάουντ (76' Πούλισικ), Ομπαμεγιάνγκ (76' Μπρόγια)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα